Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ - continuare Duminică, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Timişoara

9 Noiembrie 2018
Vizualizari: 326
Comentează add

Noul spital de psihiatrie va avea 75 de paturi, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Un nou spital de psihiatrie în judeţul Arad

radio-romania-timisoara

 Foto: Arhivă.

Un nou spital de psihiatrie va fi construit în localitatea Căpâlnaș, comuna Birchiș, din județul Arad. Consiliul Județean Arad a semnat contractul cu firma care a  câștigat licitația.

Valoarea contractului este de 4,5 milioane de euro, din care contribuția Consiliului Județean Arad este de 120.000 de euro, diferența fiind asigurată din Programul Național de Dezvoltare Locală.

"Consiliul Județean are o strategie de dezvoltare a sistemului arădean de sănătate publică, prin investiții în clădiri, aparatură și perfecționarea resursei umane. Am depus proiecte în valoare de 51,25 milioane de euro în anul 2017 pentru construirea și modernizarea de noi secții de spital, iar astăzi, discutăm la Arad despre faptul că începem în scurt timp să construim trei spitale noi: de Psihiatrie, de Oncologie și un complex pediatric pe șapte nivele, care va îngloba specializările de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Consiliul Județean Arad realizează cele mai mari investiții în sistemul de sănătate publică din Arad, din ultimii 40 de ani, de la construirea Spitalului Județean! Suntem singurul Consiliu Județean din România care a construit un spital nou, din resursele sale proprii – Spitalul TBC, și vom fi printre puținele care construiesc Psihiatrie", a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Noul spital de psihiatrie va avea 75 de paturi, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

La ora actuală, spitalul funcționează în Castelul Mocioni-Teleki, construit între 1876-1879. Clădirea și terenul au fost scoase la vânzare cu prețul de pornire de 1,1 milioane de euro.


Etichete CăpâlnașBirchiș,Iustin CioncaAradspitalMocioni-Teleki,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live