Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iunie 2022
Vizualizari: 304
Comentează add

Un nou Punct de Trecere a Frontierei dintre Republica Moldova și România

radiojurnal

 Foto: Arhiva/ Politia de frontiera.

Un nou  Punct de Trecere a Frontierei dintre Republica Moldova și România va fi deschis la Leova-Bumbăta, a decis Comisia pentru situații excepționale a Guvernului de la Chișinău. Acesta va permite fluidizarea traficului de persoane și mărfuri în contextul crizei din Ucraina.

Deschiderea noului Punct de Trecere a Frontierei de stat va fi posibilă doar după ce autoritățile competente vor executa lucrările de construcție a drumului de acces și infrastructurii necesare amenajării pe malul râului Purt a unui pod de pontoane.
 
Anterior, autoritățile județene din Vaslui, unde este situată localitatea Bumbăta, au precizat că pe malul Prutului va fi amenajat un pod de pontoane prin care se asigură legătura cu orașul Leova din Republica Moldova.
 
De asemenea,pentru efectuarea transportului feroviar către portul fluvial maritim Ismail din Ucraina, Comisia pentru situații excepționale a Guvernului de la Chișinău a împuternicit Ȋntreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova să negocieze și să semneze contractele de antrepriză pentru reabilitarea porțiunii moldovenești a tronsonului de cale ferată Basarabeasca-Berezine cu o lungime totală de 1.188 de metri.
 

Etichete Punct de Trecere a FrontiereiRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live