Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS DE RUSALII - continuare Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

11 August 2018
Vizualizari: 788
Comentează add

UPDATE: Protestatarii din Piaţa Victoriei au plecat spre case

Un nou protest în Piața Victoriei

petruta-dinu

Foto: Agerpes

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢIora 24:00- Zeci de mii de oameni au fost aseară în Piaţa Victoriei din capitală. S-au scandat lozinci antiguvernamentale şi s-a cerut demisia celor responsabili de violenţele din ajun. Oamenii au manifestat paşnic, deşi mitingul nu a fost autorizat de primărie. Situaţiile de urgenţe medicale înregistrate aseară, nu au fost generate de agresiuni - ne-a spus reporterul RRA Alex Buzică, aflat şi acum în Piaţa Victoriei. Bună seara, Alex! 
 
Reporter: Bună regăsire! Într-adevăr, lucrurile încep să revină la normal. Chiar ultimii protestatari.., printre ultimii pleacă din Piaţa Victoriei, dar aceştea au spus că vor reveni. Acest protest neautorizat nu a fost cu incidente în această noapte şi chiar vorbeam cu un jandarm mai devreme şi spunea că aceştea vor rămâne până când ultimul protestatar va pleca din Piaţa Victoriei. Până va pleca ultimul protestatar va pleca şi ultimul jandarm, dar aceştia vor rămâne în continuare în faţa guvernului, aşa cum este şi normal. Piaţa va fi curăţată şi în această seară de firma de desalubrizare, care se ocupă cu curăţenia Bucureştiului, iar traficul o să revină la normal. Chiar când am plecat, Calea Victoriei era închisă, maşinile aşteptau, foarte mulţi pietoni, deci, iată o şansă pentru cei care au ieşit la plimbare sâmbătă seara pe Calea Victoriei.   A fost un protest paşnic, nu au fost incidente şi, aşa cum am tot repetat toată seara, a fost un protest al vuvuzelelor, acele trompete care s-au auzit de două zile în Piaţa Victoriei din Bucureşti. 
 
UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, ora 21:00 - Realizator: Continuă şi la această oră protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei.
 
Câţi oameni s-au adunat în faţa sediului Guvernului şi care este acum atmosfera, după violenţele de aseară, ne spune în direct Florentia Varga. Bună seara!
 
Reporter: Bună seara! În urmă cu câteva minute cei prezenţi şi-au aprins luminile de la telefoane, iar piaţa pare invadată de licurici. Până în acest moment nu au fost înregistrate astfel de violenţe în cea de a doua zi de protest, acţiune care nu are organizatori, potrivit Primăriei Capitalei, după ce nici unul din cei care au iniţiat acţiunea nu au semnat protocolul cu minicipalitatea.
Foto: Agerpres
 
Numărul celor care sunt prezenţi aici creşte, întrucât dinspre gurile de metru în cotinuare vin grupuri care au steaguri şi pancarde. Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale, cerând demisia guvernului.
 
În zona Muzeului Antipa sunt multe familii cu copii care se joacă, iau masa şi se bucură de spaţiul verde. Forţele de ordine sunt prezente, gata să intervină, la fel şi unităţile SMURD.
 
Traficul în zonă este restricţionat şi se circulă doar prin pasajul Pieţei Victoriei, iar cei care trec clacsonează în semn de solidaritate. Acestea sunt informaţiile pentru moment. Mulţumesc.
 
Realizator: Mulţumim şi noi Florentina Varga! Mii de oameni protestează şi în marile oraşe din ţară, precum Cluj, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi, Arad, Bacău sau Constanţa în semn de solidaritate cu manifestanţii de la Bucureşti - ne-au transmis corespondenţii RRA.
 
UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, ora 20:00 - Realizator: Noi proteste guvernamentale, nici de această dată autorizate de primărie, se desfăşoară în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Din nou, în direct la Radio România Actualităţi, reporterul nostru Florentina Varga. Bună seara.
 
Reporter: Bună seara. Un protest mai liniştit faţă de ieri se desfăşoară în cea de-a doua zi, protest intitulat "Nu plecăm până nu plecaţi". Forţele de ordine, prezente în număr mare, au aplicat amenzi celor care au devenit mai violenţi. Asupra unui tânăr s-a găsit un cuţit, iar jandarmii au intervenit.
 
Am stat de vorbă cu câţiva dintre protestatari veniţi din toată ţara, dar şi cu români care locuiesc în străinătate.
 
Sunt nemulţumiţi şi cer demisia guvernului.
 
Aceştia au steagurile ţărilor din care au plecat pentru acest protest şi zic că vor să trăiască decent şi fără corupţie.
 
Probabil se aude pe fundal cum aceştia, în continuare, cer demisia.
 
Mulţi tineri, familii cu copii, dar şi mulţi biciclişti şi persoane cu câini de companie.
 
În urmă cu câteva minute, traficul pe strada Paris spre Piaţa Victoriei a fost restricţionat şi se circulă doar prin faţa Palatului Victoria.
 
Numărul celor prezenţi creşte.
 
UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, ora 19:01 - Realizator: După violenţele de aseară, un nou protest antiguvernamental se desfăşoară în Piaţa Victoriei din Capitală, iar poliţia a luat deja măsura restricţionării traficului rutier în zonă.
 
Aflăm detalii de la Florentina Varga:
 
Reporter: În acest moment, traficul în zonă este restricţionat, astfel s-a deviat traficul pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, prin pasaj. Devieri sunt în acest momebt şi în zona Statuii Aviatorilor către Piaţa Victoriei.
 
Restricţii sunt pe Strada Buzeşti către Piaţă. Singura arteră pe care se circulă normal este pe Lascăr Catargiu, prin faţa sediului guvernului către strada Aviatorilor.
  Foto: Petruta Dinu
 
În acest moment, aş putea spune că protestul este împărţit în două tabere, una care foloseşte aşa cum poate sper că se aude pe fundal, vuvuzete şi care se află în anveola din faţa guvernului, iar cea de-a doua, liniştită, paşnică, care priveşte spre ceea ce se întâmplă în centrul pieţei aflată în zona Muzeului Antipa.
 
Încep să apară grupuri restrânse de protestatari din zona gurilor de metrou. Estimez în acest moment participarea a câteva sute de persoane, cred, 700-800.
 
Forţele de ordine sunt prezente încă de la ieşirile din metrou.
 
În continuare, se cere demisia Executivului în cea de-a doua zi de proteste. 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
 
Aproximativ 150 de persoane manifestează paşnic în Piaţa Victoriei
 
Care este acum atmosfera în Piaţa Victoriei, ne spune, în direct, Petruţa Dinu:
 
Reporter: Aproximativ 150 de persoane manifestează paşnic în Piaţa Victoriei, unde circulaţia se desfăşoară normal în aceste momente. O parte dintre ei sunt chiar în faţa guvernului, iar alţii sunt aşezaţi pe trotuar spre Muzeul Antipa.
 
Sunt tineri, bătrâni, dar şi copii cu părinţii lor.
 
Am stat de vorbă cu unii dintre cei plecaţi în Italia sau Scoţia şi am aflat că îşi doresc, între altele, libertate şi schimbarea sistemului actual. 

Etichete protestprotest 10 augustPiata Victoriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live