Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Omul cu chitara (R) Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Martie 2019
Vizualizari: 216
Comentează add

Traficul a fost din nou restricţionat joi dimineaţă în zona Pieţei Victoriei din centrul Capitalei, unde este anunţat un nou protest al transportatorilor.

Un nou protest al transportatorilor

florin-lepadatu

 

Traficul a fost din nou restricţionat joi dimineaţă în zona Pieţei Victoriei din centrul Capitalei, unde este anunţat un nou protest al transportatorilor.

Revendicările vizează, ca şi la protestul similar de miercuri, măsuri imediate ale Guvernului pentru reglementarea acestui domeniu, în principal în favoarea combaterii pirateriei.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România - COTAR - este cea care şi-a mobilizat joi membrii.

Alex Lancuzov are detaliile în "Radiojurnal": "Zona centrală din Piaţa Victoriei este deja ocupată cu taxiuri, sunt peste 100 de maşini parcate, dar taximetriştii continuă să vină la acest nou protest.

Revendicările sunt neschimbate, ei solicită ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei şi eliminarea sintagmei în mod repetat.

Această formulă din textul legii nu permite sancţionarea şoferilor care folosesc aplicaţii pentru telefoanele mobile atunci când efectuează transport de persoane contra cost, dar fără licenţă.

În faţa clădirii Guvernului circulaţia a fost resistematizată, sunt asigurate ambele sensuri de circulaţie.

Dinspre Aviatorilor a fost închisă breteaua spre Antipa, deocamdată se circulă pe Şoseaua Kiseleff dinspre Arcul de Triumf către Piaţa Victoriei."

"Iar Federaţia Operatorilor Români de Transport - FORT  - a încheiat un protest cu aceleaşi revendicări considerând că scopul a fost atins odată cu promisiunea Guvernului că modificările legislative cerute vor fi aplicate în viitorul apropiat, probabil chiar săptămâna viitoare.

Cum justifică protestul de astăzi COTAR, celalată mare confederaţie sindicală din domeniu, Alex ?"

"Într-adevăr, transportatorii afiliaţi Federaţiei FORT aveau revedincări şi în ceea ce priveşte cursele de microbuze şi autocare la nivel judeţean şi naţional.

Au cerut şi au obţinut inclusiv prelungirea licenţelor de traseu de la Guvern.

În schimb, cei de la COTAR, cei care protestează astăzi, apără cu precădere interesele taximetriştilor şi vor să se asigure că săptămâna viitoare va fi dată în şedinţa de guvern acea ordonanţă care modifică Legea taximetriei."


Etichete Taxi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live