Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Decembrie 2016
Vizualizari: 526
Comentează add

Guvernul, patronatele şi sindicatele discută la Ministerul Muncii despre un nou mecanism de stabilire a salariului minim brut pe economie pentru anul viitor.

Un nou mecanism de stabilire a salariului minim pe economie

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Guvernul, patronatele şi sindicatele discută la această oră la Ministerul Muncii despre un nou mecanism de stabilire a salariului minim brut pe economie pentru anul viitor.

Aminitim că sindicatele au cerut ca acesta să crească cu 200 de lei, la 1450 de lei, iar PSD a promis că va aproba această cerere după ce un guvern al său va fi instalat la Palatul Victoria.

La reuniunea de astăzi, partenerii sociali ar urma să discute şi despre proiectul ordonanţei de urgenţă prin care salariaţii bugetari nu vor primi nici anul acesta anumite drepturi, precum premii, tichete de masă, prime de vacanţă şi plata orelor suplimentare.

Sindicatele atrag atenţia că aceste stimulente nu au mai fost acordate din 2010 şi lipsa lor îi afectează pe salariaţii cu venituri mici, pe fondul unui deficit de personal calificat.

Confederaţia Cartel Alfa cere executivului să lase viitorul guvern să decidă în privinţa drepturilor salariale suplimentare şi a elaborării bugetului pe anul viitor, după o dezbatere publică în acest sens.


Etichete un nou mecanism de stabilire a salariului minim brut pe economieguvernsindicatepatronate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live