Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

28 Ianuarie 2018
Vizualizari: 627
Comentează add

Preşedintele ceh, Milos Zeaman, a fost reales în funcţie, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Un nou mandat prezidenţial pentru Milos Zeman

luminita-apostol

   Președintele Cehiei, Milos Zeman. Foto: Arhivă RRA.

 Un nou madat de cinic ani în fruntea Cehiei pentru politicianul veteran Milos Zeman a fost confirmat cu puţin timp în urmă la Praga. Radio Praga spune că Milos Zeman devine, astfel, primul şef de stat al Cehiei reales în funcţie printr-un vot popular.
 
Actualul preşedinte a obţinut aproape 52% din voturi, iar rivalul său, Jiri Drakos, puţin peste 48%. Rata de participare la scrutin a fost de 66,5%.
 
Preşedintele, Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, un politician prorus şi care se opune imigraţiei, a fost votat în special de populaţia din orăşele mici şi din zonele rurale, în timp de adversarul său Jiri Drahos a adunat voturi din marile oraşe şi din randul intelectualităţii.
 
Jiri Drahos, în varstă de 68 de ani, a fost preşedinte al Academiei de Ştiinte a Cehiei şi nu are experienţă politică. El şi-a recunoscut înfrângerea şi le-a mulţumit celor care l-au sprijinit, pentru entuziasmul lor, spunand că deşi tabăra lor a pierdut votul nu a fost în zadar.
 
Actalul mandat al preşeidntelui Milos Zeman se încheie la 8 martie şi el a declarat deja că îi va încredinţă din nou formarea guvernului aliatului său Andrej Babis, un om de afaceri inculpat pentru fraude cu fonduri europene şi lider al Mişcării Populiste DA, al cărui guvern minoritar nu a reuşit, săptămana trecută, să obţină votul de încredere în Parlamentul de la Praga şi a prezentat demisia Guvernului.

Etichete Milos ZemanPragaCehiaJiri DrahosAndrej BabisDA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live