Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Lina Grâu, Chişinău

26 Mai 2011
Vizualizari: 1954
Comentează add

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, va inaugura un nou birou consular al României în oraşul Ungheni din Republica Moldova, ocazie cu care va înmâna primele permise de mic trafic de frontieră.

Un nou birou consular român în R. Moldova

lina-grau-chisinau

Foto: MAE.

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, inaugurează un nou birou consular al României în oraşul Ungheni din Republica Moldova, ceremonie la care participă şi omologul său moldovean Iurie Leancă.

Vineri, în cea de a doua zi a vizitei sale, Teodor Baconschi se va întâlni cu factori de decizie şi lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană, de guvernare în Republica Moldova.

El va participa şi la lucrările celei de a doua ediţii a Forumului Societatii civile România - Republica  Moldova, desfăşurat sub genericul "Împreuna de 20 de ani".

Biroul consular va fi inaugurat joi în jurul orei 15, şi tot atunci Teodor Baconschi va înmâna în mod solemn primele permise de mic trafic, care vor permite posesorilor să meargă în România fără viză, pe o rază de 30 de km de la frontieră.

În acest moment România oferă servicii consulare în Republica Moldova prin intermediul consulatelor de la Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Prezent la inaugurare, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurcă, a vorbit despre permisele de mic trafic:

"Pentru moment, dorinţa noastră este să începem prin a oferi acele instrumente consulare care sunt cele mai potrivite pentru cetăţenii din Ungheni, şi anume permisele de mic trafic. Vom vedea în continuare, după evaluări ale proceselor dacă este nevoie să extindem aria serviciilor consulare, însă abia după o vreme", a afirmat oficialul româmân.

Ministrul moldovean de externe Iurie Leancă a salutat deschiderea biroului consular al României la Ungheni:

"Sunt bucuros că joi vom putea să fim prezenţi acolo, fiindcă cetăţenii care locuiesc în orăşelul Ungheni, dar şi în întreaga regiune, vor putea beneficia de serviciile acestei secţii consulare şi nu vor mai trebui să meargă la Chişinău sau la Bălţi."

Ambasadorul Marius Lazurcă a anunţat că în cadrul vizitei, Teodor Baconschi va pune la punct şi ultimele detalii ale primei şedinţe comune a guvernelor României şi Republicii Moldova, şedinţă ce ar urma să aibă loc în viitorul apropiat la Iaşi.


Etichete Republica MoldovaconsulatChişinăuUngheniBălţiCahul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live