Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Eugen Coroianu

20 August 2013
Vizualizari: 1766
Comentează add

Ministrul olandez pentru afaceri sociale, Lodewijk Asscher, cere Uniunii Europene să instituie un cod de alertă privind circulaţia forţei de muncă în spaţiul comunitar.

Un ministru olandez: critică migraţia românilor şi bulgarilor

eugen-coroianu

  Foto: Arhivă Reuters.

Ministrul olandez pentru afaceri sociale, Lodewijk Asscher, cere Uniunii Europene să instituie un cod de alertă privind circulaţia forţei de muncă în spaţiul comunitar.

Într-un articol apărut într-un cotidian olandez şi semnat împreună cu un activist britanic anti-imigraţie, demnitarul olandez consideră că migraţia românilor şi bulgarilor va avea efecte negative pentru cetăţenii ţărilor în care aceştia ajung.

Ministrul olandez pentru afaceri sociale a cerut modificarea legislaţiei europene, pentru a combate ceea ce el numeşte excesul de libertate de mişcare de care profită emigranţii est-europeni şi pentru a gestiona mai bine problemele ridicate de sosirea acestora, relatează Agenţia EFE.

În opinia sa, imigraţia est-europeană în ţări precum Olanda sau Marea Britanie are efecte nocive pentru cetăţenii locali cei mai săraci şi mai puţin educaţi, care îşi văd ameninţate locurile de muncă de est-europenii care acceptă salarii mult mai mici.

Oficialii britanici au refuzat până acum să indice o cifră asupra fluxului probabil, cu toate că săptămâna trecută, Biroul Naţional de Statistică a estimat că 37.000 de lucrători români şi bulgari au sosit în plus în Marea Britanie din iunie anul trecut.

Ministerul de Externe de la Bucureşti a calificat drept speculative şi nefundamentate pe date reale interpretările şi comentariile apărute în presa britanică.

Datele publicate de Oficiul Naţional de Statistică de la Londra confirmă însă faptul că muncitorii români aleg această ţară pentru oportunităţile economice pe care le oferă şi nu pentru a accesa sistemul de beneficii sociale.


Etichete migraţieromânibulgariOlandaministruUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live