Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Mai 2022
Vizualizari: 212
Comentează add

Vadim Şişimarin, un comandant de tanc în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat și a fost condamnat la închisoare pe viață.

Un militar rus acuzat de crime de război a fost condamnat la închisoare

sergiu-stet

   Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen în orașul ucrainean Bucea.             Foto: twitter.com/vonderleyen.

Un tribunal din Ucraina a dispus luni, 23 mai, condamnarea la închisoare pe viaţă a unui militar rus, pentru uciderea unui civil neînarmat, în primul proces pentru crime de război în legătură cu invazia Rusiei din 24 februarie.
 
Conform Reuters, Vadim Şişimarin, un comandant de tanc, în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat la uciderea ucraineanului de 62 de ani Oleksandr Şelipov, în oraşul nord-estic ucrainean Ciupahiva, pe 28 februarie, după ce a primit ordin de a-l împuşca.
 
Judecătorul Serhi Agafoniv a declarat că Şişimarin, care a îndeplinit un "ordin criminal" de la un militar de rang superior, a tras mai multe focuri cu o armă automată, în capul victimei. Procesul are o importanţă simbolică uriaşă pentru Ucraina, care acuză Rusia de atrocităţi şi brutalitate împotriva civililor, comise în timpul invaziei şi care afirmă că a identificat peste 10.000 posibile crime de război.
 
Rusia a negat că ar fi vizat civili sau că este implicată în crime de război. Kremlinul nu a comentat, deocamdată, verdictul. Anterior, Rusia a afirmat că nu deţine nicio informaţie despre proces şi că absenţa unei misiuni diplomatice în Ucraina îi limitează capacitatea de a oferi asistenţă cetăţeanului rus inculpat.

Etichete Vadim ŞişimarinOleksandr ŞelipovUcrainacrimă de război

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live