Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Tache

28 Mai 2013
Vizualizari: 1952
Comentează add

Organizaţia Mondială a Sănătăţii informează că România se află printre cele patru ţări care furnizează 60 % din cazurile de sifilis raportate la nivel european în 2010.

Un milion de români suferă de boli cu transmitere sexuală

cristina-tache

Foto: arhivă

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România se clasează în primele zece locuri de pe continent la incidenţa infecţiilor cu transmitere sexuală.

Un milion de români suferă de o astfel de infecţie.

Ţara noastră se află printre cele patru ţări care furnizează 60 % din cazurile de sifilis raportate la nivel european în 2010, alături de Germania, Marea Britanie şi Spania.

Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, doctorul Daniela Piţigoi, spune că trebuie îmbunătăţite activităţile de informare.

"Trebuie să ne îmbunătăţim activităţile de informare-educare pentru a avea comportamente sexuale sigure, fără risc sau cu riscuri cât mai mici.

"Trebuie să ne îmbunătăţim activităţile de diagnostic pentru a depista cât mai multe din cazuri şi a le trata şi activităţile de supraveghere care să ne aducă informaţii despre evoluţie, despre tendinţă, inclusiv rezistenţa la antibiotice şi, nu în ultimul rând, să ne ajute să ne evaluăm măsurile de control - unde am ajuns, unde suntem şi ce mai este de făcut", spune Daniela Piţigoi.


Etichete infecţiisifilissexualepidemieDaniela Piţigoi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live