Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

20 Septembrie 2011
Vizualizari: 1257
Comentează add

Raportul comisiei guvernamentale de anchetă ruseşti arată că în timpul aterizării comandantul a urmat instrucţiunile navigatorului de bord, mai experimentat, dar aflat în stare de ebrietate.

Un membru al echipajului avionului rusesc prăbuşit "era băut"

alexandru-beleavski

Foto: Arhivă AP.

În Rusia, o comisie guvernamentală de anchetă a dat publicităţii raportul oficial asupra prăbuşirii unui aparat Tupolev în iunie anul acesta, catastrofă soldată cu moartea a 47 de persoane.

Experţii au constatat că navigatorul aflat la bordul aparatului se afla în stare de ebrietate.

Mai mult, raportul subliniază că eroarea umană şi condiţiile meteo nefavorabile au fost cauzele prăbuşirii la 21 iunie la Petrozavodsk, în nord-vestul Rusiei, a unui avion de pasageri de tip Tupolev-134 cu 52 de persoane la bord, din care 47 şi-au pierdut viaţa.

Potrivit anchetei efectuate de Comitetul Aviatic Interstatal, MAK, în timpul aterizării comandantul a urmat instrucţiunile navigatorului de bord, mai experimentat, dar aflat în stare de ebrietate, şi a decis să aterizeze din prima încercare, în pofida altitudinii prea mici şi a direcţiei necorespunzătoare cauzate de erorile de pilotaj, dar şi a condiţilor meteo inferioare aşa-numitului minim admisibil.

Eroarea umană rămâne şi una din posibilele cauze ale prăbuşirii avionului IAK-42 la 7 septembrie lângă Iaroslavl.

Conform concluziilor preliminare ale MAK, la decolare aparatul a reuşit să se desprindă de la sol abia după ce a rulat 400 de metri pe iarbă, după terminarea pistei, din cauza unei forţe suplimentare de frânare de natură încă neelucidată.

Nereuşind să se ridice decât la 5 sau 6 metri deasupra solului, el a atins un obstacol şi s-a prăbuşit la 2 kilometri de aeroport. Şi-au pierdut viaţa 44 din cele 45 de persoane aflate la bord, inclusiv întreaga echipă de hochei Lokomotiv Iaroslavl.


Etichete Rusiaaviontragedieanchetăconcluziieroare umanăcondiţii meteo nefavorabile

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live