Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Manuela Stănescu

29 Februarie 2012
Vizualizari: 1342
Comentează add

O campanie de voluntariat a studenților străini din Timișoara, pentru copiii bolnavi de cancer.

Un mărţişor pentru o carte Un mărţişor pentru o carte - Conține audio

manuela-stanescu

Studenţii străini care învaţă în Timişoara au cunoscut obiceiul mărţisorului, iar cu banii obţinuţi din vânzarea acestora vor amenaja o bibliotecă pentru micuţii internaţi în Clinica de Oncologie a Spitalului de Copii.

Pe lângă tinerii români şi voluntari, în echipă au fost cooptaţi şi studenţi din Italia, Turcia, Germania, Lituania, Spania sau Franţa.  Zeci de studenţi din străinatate au acceptat provocarea organizatorilor de a susţine campania prin confecţionarea mărţişoarelor, cunoscându-ne astfel şi una dintre cele mai pupulare şi îndrăgite tradiţii.

Preţul unui mărţişor a fost fixat la 5 lei, iar vânzarea celor peste 600 de obiecte confectionate a început  luni şi se desfaşoară până joi, 1 martie, în clădirea Universităţii de Vest Timişoara, respectiv la Facultăţile de Economie şi Administrare a Afacerilor şi Drept.

Acţiunea caritabilă „Un mărţişor pentru o carte" a fost pusă la punct de către Organizaţia studenţească Erasmus Student Network Timişoara. Unul dintre obiectivele organizaţiei este acela de a integra în societate studenţii străini aflaţi la studiu în Timisoara prin bursa Erasmus.

Detalii are Manuela Stănescu.


Etichete Erasmus Student Network Timişoaraclinica de Oncologie a Spitalului de Copiimărțișoarecărți

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live