Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

9 Mai 2015
Vizualizari: 1073
Comentează add

Este doar unul dintre momentele campaniei internaţionale „No Tobacco”, derulată până duminică la Târgu Mureş, de către membri ai Ligii Studenţilor.

Un măr oferit la schimb pentru o ţigară Un măr oferit la schimb pentru o ţigară - Conține audio

raul-matis-targu-mures

La baza desfăşurării campaniei stau statisticile îngrijorătoare potrivit cărora fumatul cauzează, la nivel mondial, decesul a circa 6 milioane de oameni anual, iar potrivit specialiştilor, până în 2030 numai puţin de 8 milioane de oameni îşi vor pierde în fiecare an viaţa din cauza acestui viciu
Campania mai cuprinde un meci de volei „Fumători” vs. „Nefumători”, un meci de tenis de câmp „Fumători” vs. „Nefumători”, dar şi acţiunea stradală de informare şi conştientizare a cetăţenilor, duminică, 10 mai, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş.
„La nivel mondial există, în prezent, 1,25 miliarde de fumători, iar dacă măsurile luate de guverne nu vor duce la rezultatele scontate, până în 2020 numărul fumătorilor va ajunge la 1,64 de miliarde. Potrivit statisticilor, 30% din populaţia globului este fumătoare, din care 48% sunt bărbaţi, iar 12% sunt femei, însă îngrijorător este faptul că Europa deţine locul I în ceea ce priveşte numărul femeilor fumătoare, cu 22 de procente”, a declarat şefa centrului Stop Fumat din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Corina Mărginean.


Etichete no tobacco daycampanie anti fumatTârgu Mureșstudențisănătate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live