Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

8 Noiembrie 2018
Vizualizari: 332
Comentează add

Poliţia regională din Catalonia a arestat un lunetist care plănuia să-l omoare pe premierul Pedro Sanchez.

Un lunetist a plănuit să-l omoare pe premierul spaniol

annamaria-damian-madrid

  Pedro Sanchez. Foto: facebook.com/pedro.sanchezperezcastejon

Poliţia regională din Catalonia a arestat un lunetist care plănuia să-l omoare pe premierul Pedro Sanchez. Informaţia a fost publicată în exclusivitate de ziarul online 'Publico' în această dimineaţă.

Poliţia catalană, Mossos d'Esquadra, a arestat un individ de 63 de ani, expert în armament şi pregătit să atenteze asupra şefului guvernului spaniol.

Motivul, aşa cum a declarat în faţa autorităţilor este problema deshumării resturilor lui Franco din Cimitirul 'Valle de los Caídos', unul din cele mai mediatizate proiecte ale guvernului socialist.

Manuel Murillo este un admirator al fostului dictator şi agent de pază privată. El a fost reţinut în urmă cu trei săptămâni în localitatea Terassa din provincia Barcelona.

Un membru al grupului /.../ din care făcea parte Murillo a denunţat afirmaţiile făcute de acesta. El afirma că vrea să îl omoare pe şeful guvernului spaniol şi îşi căuta un ajutor în  acest sens.

Pentru asta a început să solicite sprijin ca să intre în posesia agendei premierului şi să cunoască localizarea lui în anumite zile.

La domiciliul său, poliţiştii au găsit 16 arme de foc de diverse mărimi, inclusiv două puşti cu lunetă, cu rază de acţiune de 1 000 şi 1 500 de metri.

Informaţia a fost publicată astăzi de ziarul online 'Publico' în exclusivitate, deşi datele privind arestul lui Murillo au fost transmise imediat serviciului de securitate al premierului Pedro Sanchez, guvernul a preferat discreţia în acest caz.

Justiţia a decis desecretizarea dosarului, iar individul va fi judecat pentru intenţie de omucidere a unei autorităţi şi pentru posesie de armă şi de armament, dar nu pentru ameninţare teroristă, aşa cum propuneau anchetatorii.


Etichete SpaniaPedro SanchezlunetistatentatFranco

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live