Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

13 August 2019
Vizualizari: 508
Comentează add

Avertisment al ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, referitor la remedierea problemelor la Autostrada 1 Lugoj-Deva.

Un lot de autostradă este finalizat dar nu poate fi deschis

alex-lancuzov

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc (stg). Foto: Maria Mandita.

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva are la dispoziţie cel mult zece zile să remedieze problemele la partea carosabilă. În caz contrar, se vor aplica penalităţi, după care va urma rezilierea contractului, a avertizat, astăzi, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

El s-a declarat foarte supărat că firma spaniolă a refuzat, ieri, să accepte recepţia parţială a unor bretele de intrare pe autostradă, ce ar fi permis inaugurarea unui lot de 21 km între localităţile Şoimuţ şi Ilia.

Ministrul transporturilor a acuzat un şantaj din partea constructorului şi a anunţat că pleacă la faţa locului în încercarea de a debloca situaţia. 

Răzvan Cuc: Plec pe loturile de autostradă, să am o discuţie cu antreprenorul de pe lotul 3. Este un antreprenor care a avut probleme în execuţie la această autostradă, dar eu nu pot fi subiectul unor şantaje în general şi nu am să fiu niciodată. Pe anexa de la fişa de recepţie sunt anumite neconformităţi. Compania de autostrăzi va da un termen de remediere pentru aceste probleme care au fost identificate, termene rezonabile care se pot face oricând, 5-10 zile maxim. Dacă nu se vor face aceste remedieri, atunci, cu siguranţă, se va intra într-o procedură de reziliere a contractului. 

Nu este prima dată când un lot de autostradă este finalizat şi nu poate fi deschis.

S-a mai întâmplat în 2017, atunci când lotul Gilău-Nădăşelul de pe Autostrada Transilvania nu a fost dat în circulaţie, pentru că nu era terminat un pod peste Someş, mai transmite reporterul Radio România Actualităţi Alex Lancuzov.


Etichete ministrul transporturilorRăzvan CucAutostrada 1 Lugoj-Devapenalitati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live