Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Alexandra Olteanu

29 Martie 2012
Vizualizari: 1770
Comentează add

Lucrările de modernizare ale pavilionului D din Grădina Botanică București au durat opt luni.

Un loc ce merită vizitat Un loc ce merită vizitat - Conține audio

alexandra-olteanu

Plante din Grădina Botanică (foto: Alexandra Olteanu)

Grădina Botanică  este organizată pe sectoare: unele sunt amplasate în aer liber, fiind populate cu plante anuale sau perene, rezistente la condiţiile iernilor de câmpie, altele sunt amplasate în spatii acoperite în care plantele vii sau conservate în diverse moduri sunt protejate cu grijă.

În perioada 2008-2010 au fost realizate lucrări de renovare ale pavilionului care adăposteşte colecţiile de bromelii şi cactuşi (pavilion B).Lucrările au fost realizate cu dificultate din cauza crizei economice generale şi, mai ales, a lipsei de fonduri suficiente pentru finanţarea corespunzătoare a lucrărilor civile. În acest context, Universitatea din Bucureşti a început să caute o posibilitate de a atrage fonduri în scopul continuării lucrărilor deja începute şi a obţinut finanţare din partea Guvernului Confederaţiei Elveţiene.

Proiectul de modernizare se afla in desfăşurare şi asigură comfortul termic, condiţiile standard corecte pentru plante, condiţii mai bune pentru personalul care lucrează în sere, dar şi pentru vizitatori. În noile condiţii, colecţiile de plante se vor îmbogăţi considerabil, iar numărul de vizitatori va creşte.

Detalii are Alexandra Olteanu.
 


Etichete Grădina Botanică BucureștibromeliicactușiGuvernul Confederației Elvețiene

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live