Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

23 Ianuarie 2018
Vizualizari: 817
Comentează add

Jandarmii montani intenţionează să escaladeze 14 munţi din România şi din străinătate, iar evenimentul de azi este primul din cadrul proiectului "O echipă, Un steag. Un ideal".

Un grup de jandarmi montani au arborat drapelul României pe Vârful Omu

simona-uta-ploiesti

  Foto: Arhivă - IJJ Decebal Hunedoara.

Zece jandarmi montani au arborat astăzi drapelul României pe Vârful Omu din Munţii Bucegi, la 2514 metri altitudine. Drumul către Vârful Omu a fost foarte dificil, din cauza temperaturii scăzute de doar minus 11 grade Celsius, din cauza ceţii şi a stratului de zăpadă care depăşea în unele locuri 1 metru şi jumătate.

Deşi au ajuns cu bine la destinaţie, jandarmii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe platoul Bucegi sau spre Vârful Omu în această perioadă a anului pentru că toate traseele sunt închise şi există un risc major de avalanşă.

Pentru a marca Centenarul Marii Uniri şi cele mai importante momente istorice ale Primului Război Mondial, jandarmii montani intenţionează să escaladeze 14 munţi din România şi din străinătate, iar evenimentul de azi este primul din cadrul proiectului "O echipă, Un steag. Un ideal". 


Etichete Vârful OmuMunţii Bucegidrapeljandarmiproiectmunteproiect"O echipăUn steag. Un ideal",

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live