Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălina Creţu

11 Iulie 2017
Vizualizari: 4281
Comentează add

La exerciţiu participă 25.000 de militari, cât o treime din Armata României, care vor simula deplasări rapide de tehnică de luptă susţinută de forţe aeriene, trageri şi evacuări.

Un exerciţiu NATO cu deplasări rapide de trupe începe în România

catalina-cretu

 Foto: army.mil/photos.

25 de mii de militari din 23 de ţări din NATO şi partenere participă, începând de marţi, 11 iulie, la cel mai mare exerciţiu militar din regiunea ţării noastre.

Denumit Saber Guardian, exerciţiul se va desfăşura pe teritoriile României, Bulgariei şi - în premieră pentru regiunea Mării Negre - Ungariei.

În România, aplicaţia se desfăşoară în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare. Printre acestea, poligoanele Cincu (din judeţul Braşov), Capul Midia (de la malul mării), Feteşti-Borduşani (din judeţul Ialomiţa) şi Câmpia Turzii.

Militarii vor simula deplasări rapide de tehnică de luptă susţinută de forţe aeriene. Vor fi efectuate antrenamente de Stat Major şi de trageri de luptă, forţări de cursuri de apă, evacuare medicală şi tratamentul răniţilor.

Ministerul Apărării Naţionale reaminteşte celor care locuiesc în localităţile apropiate de centrele de instruire că sunt obligaţi să respecte măsurile de siguranţă stabilite de autorităţi, marcajele, restricţiile şi indicaţiile personalului de pază.


Etichete Saber GuardianmilitarNATOparteneretrageriaviaţietrupesoldaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live