Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

4 Februarie 2021
Vizualizari: 164
Comentează add

Şoseaua construită cu bani europeni între judeţele Timiş şi Arad se termină în câmp,

Un drum construit între Arad și Timiș se oprește în câmp

ioan-suciu

Foto: Arhivă.

Şoseaua construită cu bani europeni ce trebuia să lege judeţele Timiş şi Arad a fost finalizată, dar se termină în câmp, la intrarea în judeţul Timiş, în apropiere de localitatea Gelu.

Este vorba despre drumul Sânpetru-German din judeţul Arad, cu o lungime de 7,4 km şi finanţată din fonduri europene.
 

Reporter: Drumul din Sânpetru-German până la limita ludeţului Timiş are lungimea de 7,4 km şi a fost finanţat din fonduri europene, iar costurile au fost de circa 3 milioane de euro.


Dr. Andrei Ando, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean din Arad: Drumul este important, pentru că,într-un proiect mai larg al celor două Consilii Judeţene, Arad şi Timiş, acest drum va fi o porţiune importantă de legătură între scurtătura pe care noi o construim între Vămile Nădlac şi Jimbolia.


Reporter: Din păcate, noua perspectivă de dezvoltare economică a regiunii prin facilitarea mobilităţii forţei de muncă, prin crearea de punţi între comunităţi, se sfârşeşte în câmp, pe un drum de noroi, pe care circulă în prezent doar tractoarele şi cei mai îndrăzneţi cu maşinile de teren.


-: Sunt de părere că ar fi foarte important, că ar face legătura, ar scurta distanţa până la Timişoara. E o treabă foarte bună.


-: Acum cred că şi Timişul o să ia măsuri şi o să termine lucrarea.


-: Aşteptăm ca şi partenerii noştri, respectiv, Consiliul Judeţean Timiş să facă joncţiunea cu drumul pe care Consiliul Judeţean Arad l-a realizat.


-: Acum aloc procedurile de achiziţie pentru executarea lucrării în judeţul Timiş şi, din informaţiile pe care le avem, în judeţul Timiş lucrările vor începe în continuarea drumului pe care noi deja l-am realizat.

(RS)


Etichete soseabani europenitimisaradcamp(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live