Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

9 Octombrie 2018
Vizualizari: 500
Comentează add

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar anchetatorii îi verifică alibiul şi încearcă să afle un eventual mobil al asasinatului ziaristei Viktoria Marinova.

Un cetăţean român reţinut în cazul asasinării ziaristei bulgare

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

 

Un ucrainean cu cetăţenie română este reţinut şi interogat în legătură cu asasinarea ziaristei bulgare de investigaţii, Viktoria Marinova. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar anchetatorii îi verifică alibiul şi încearcă să afle mobilul asasinatului fără a exclude o posibilă legătură cu activitatea profesională a victimei.

Ucraineanul a locuit într-o casă părăsită în apropiere de locul crimei. Agenţia Front News îl prezintă drept "boschetar". Bărbatul fără ocupaţie se afla de câteva zile la Ruse. Eventuala coincidenţă a codului său genetic cu cel găsit la locul crimei ar putea confirma ipoteza anchetatorilor că el este autorul violului, urmat de sugrumarea ziaristei.

În urmă cu câteva zile, ministrul de interne, Mladen Marinov, a declarat, fără a intra în detalii, că este verificată şi ipoteza unui asasin care va încerca să părăsească ţara. Ziarul Monitor a informat că numărul persoanelor interogate este mai mare. În casa unui rrom care a plecat în grabă din Bulgaria, prin România, după asasinat, au fost găsite o parte din obiectele victimei.

Procurorul general Sotir Ţaţarov a trimis trei subalterni ai săi în ajutorul grupului de anchetatori. La Ruse, se află şi ministrul de interne. Ancheta este urmărită aici la cel mai înalt nivel, după ce reprezentanţi ai mai multor organizaţii internaţionale, printre care secretarul general ONU, António Guterres, au cerut aducerea rapidă a asasinului în faţa justiţiei.   

Ambasada României în Bulgaria nu a fost notificată de autorităţile locale cu privire la reţinerea sau arestarea unui cetăţean român sub astfel de acuzaţii şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz, se arată într-un comunicat al Ministerului Român de Externe.


Etichete Viktoria MarinovaSotir ŢaţarovRuseAntónio GuterresONUasasinatjurnaliştiziaristăinvestigaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live