Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

14 August 2019
Vizualizari: 514
Comentează add

Un Brexit fără acord va duce la destrămarea Regatului Unit, crede fostul ministru de finanţe, Phillip Hammond.

Un Brexit fără acord "va duce la destrămarea Regatului Unit"

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Foto: Arhivă.

Un Brexit fără acord va duce la destrămarea Regatului Unit, crede fostul ministru de finanţe, Phillip Hammond.

Acesta îi cere cabinetului să se implice în "negocieri reale" cu Uniunea Europeană şi îl critică pentru că le cere liderilor europeni lucruri pe care nu le-ar accepta niciodată.

Intervenţia lui Hammond e un semnal că există deputaţi conservatori hotărâţi să blocheze o ieşire nereglementată din UE, în contextul în care guvernul Boris Johnson a anunţat că Brexitul va avea loc la 31 octombrie cu sau fără acord. 

Phillip Hammond consideră că un Brexit fără acord ar reprezenta o trădare a electoratului la fel de mare ca rămânerea în Uniunea Europeană. Fostul ministru de finanţe crede că tactica agresivă a lui Boris Johnson în relaţia cu blocul comunitar este una falimentară pentru că liderii europeni nu vor ceda în faţa presiunii şi nu vor accepta ca backstopul irlandez să fie scos din calcul, ceea ce face ca Brexitul fără acord să fie din ce în ce mai probabil.

El face parte dintr-un grup de 20 de deputaţi conservatori care i-au transmis o scrisoare premierului Boris Johnson prin care îi atragă atenţia acestuia că pretenţiile sale sunt atât de mari încât distrug posibilitatea oricarei negocieri cu Uniunea Europeană.

Într-un interviu pentru BBC, Phillip Hammond a declarat însă încrezător că Parlamentul va găsi o cale prin care se adoptă legislaţia necesară care să împiedice ieşirea fără nicio înţelegere dar şi-a exprimat opoziţia faţă de posibila înlocuire a actualului cabinet cu un guvern interimar de uniune naţională, care să ceară o nouă amânare din partea Uniunii Europene.

Surse din interiorul executivului consideră însă că fostul ministru de finanţe este unul dintre cei care au încercat să saboteze Brexitul, blocând pregătirile pentru ieşirea din uniune şi subminând negocierile cu lideri europeni.


Etichete Brexit fără acordRegatul Unitmarea britanieuephilip hammondboris johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live