Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Septembrie 2018
Vizualizari: 295
Comentează add

Premierul Marii Britanii, Theresa May, refuză oferta actuală înaintată de Uniunea Europeană pentru un acord de BREXIT.

"Un BREXIT fără acord e mai bun decât un acord nefavorabil"

sergiu-stet

 

Premierul britanic, Theresa May, a indicat marţi, 25 septembrie, că ar prefera un Brexit "fără acord", în loc de oferta actuală înaintată de Uniunea Europeană, subliniind că Marea Britanie vrea să vadă contrapropuneri din partea UE, pentru ca negocierile de Brexit să progreseze.

"Am spus întotdeauna că lipsa unui acord este mai bună decât un acord nefavorabil. Cred că un acord nefavorabil ar fi ceva ce ar destructura Regatul Unit", a afirmat May, întrebată dacă ipoteza unui Brexit fără acord ar fi mai bună decât una similară acordului comercial existent între UE şi Canada.

Ulterior, purtătorul său de cuvânt a precizat că May s-a referit în particular la tipul de acord pe care UE îl oferă în privinţa relaţiei comerciale viitoare care, în opinia Marii Britanii, ar separa Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia de Irlanda de Nord, insistând ca aceasta din urmă să adere la reguli vamale diferite.

Poziţia lui May exclude, efectiv, propunerile alternative pentru Brexit, înaintate de membri eurosceptici ai propriului său partid, care se bazează pe un acord multilateral de comerţ liber, similar celui convenit de UE şi Canada. 


Etichete Theresa MaybrexitACORDCONDIŢII

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live