Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 387
Comentează add

Autorităţile sanitare revin cu apel către populaţie de a respecta cu stricteţe regulile de igienă, distanţarea fizică şi purtarea măştii, recomandând de asemenea vaccinarea.

Un bărbat din Bârlad revenit din Africa de Sud este infectat cu Omicron

alina-darie-vaslui

     Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:SARS-CoV-2_without_background.png

Noua tulpină a coronavirusului, Omicron, produce îngrijorări şi la Vaslui, după ce Ministerul Sănătăţii a confirmat faptul că bărbatul revenit din Africa de Sud a fost confirmat oficial ca fiind infectat cu noua tulpină. Acesta este din Bârlad şi este în izolare la domiciliu, fiind asimptomatic.
 
În acest context, DSP Vaslui transmite poulaţiei să înţeleagă pe deplin situaţia epidemiologică şi să respecte cu şi mai mare stricteţe regulile sanitare şi să se vaccineze anti-COVID.
 
Cetăţeanul în vârstă de 59 de ani din municipiul Bârlad, infectat cu noua tulpină Omicron a virusului SARS-COV-2, se află în izolare la domiciliu, iar autorităţile îl monitorizează atent.
 
"Persoana a fost transportată de /ISU/ la locaţia de carantinare. Va fi monitorizat atent, astfel încât să nu apară nişte elemente privind respectarea regimului de carantinare", a declarat prefectul Mircea Gologan.
 
Echipajul ISU care l-a transportat pe pacient de la aeroport până la domiciliul din Bârlad a fost de asemenea trimis în izolare la domiciliu ca o măsură preventivă. DSP monitorizează în permanenţă starea de sănătate a bărbatului de 59 de ani din Bârlad.
 
În acest context, autorităţile sanitare revin cu apel către populaţie de a respecta cu stricteţe regulile de igienă, distanţarea fizică şi purtarea măştii, recomandând de asemenea vaccinarea.

Etichete OmicronVasluiBârladPrefectul Mircea Gologan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live