Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

21 Februarie 2020
Vizualizari: 520
Comentează add

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au folosit inteligenţa artificială pentru a descoperi un nou tip de antibiotic puternic care ucide cele mai rezistente bacterii.

Un antibiotic puternic a fost descoperit cu Inteligenţia Artificială

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au folosit inteligenţa artificială pentru a descoperi un nou tip de antibiotic puternic, care ucide unele dintre cele mai periculoase şi rezistente bacterii.

Corespondentul BBC transmite că cercetătorii de la MIT au afirmat că tehnologia poate lucra mai repede şi eficient decât metodele existente. Oamenii de ştiinţă încearcă să folosească inteligenţa artificială pentru a lupta împotriva rezistenţei căpătată de bacterii la antibiotice.

Ei au antrenat un algoritm pentru a identifica tipurile de molecule care ucid bacteriile. Algoritmul a fost ulterior lăsat liber într-o bibliotecă digitală de mii de compuşi farmaceutici care sunt testaţi pentru tratarea diverselor boli.

În câteva ore, algoritmul a desoperit un medicament viabil. După o perioadă de probă de 30 de zile, bacteria E. coli nu a dezvoltat niciun fel de rezistenţă la el.


Etichete SUAantibioticsănătateinfecţieAIinteligenţă artificialăbacterii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live