Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Mai 2019
Vizualizari: 226
Comentează add

Premierul britanic le-a promis parlamentarilor de la Londra că le va da ocazia de a vota în privinţa organizării unui al doilea referendum.

Un al doilea referendum pentru Brexit ?

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Premierul britanic le-a promis parlamentarilor de la Londra că le va da ocazia de a vota în privinţa organizării unui al doilea referendum, dacă vor susţine legea privind acordul de ieşire din Uniunea Europeană.

Theresa May a precizat că vor fi atât garanţii pentru protejarea drepturilor muncitorilor, cât şi măsuri care să menţină deschisă graniţa irlandeză şi să elimine controversatul backstop.

Dan Vasiliu transmite de la Londra: "Theresa May a spus că noua sa ofertă privind Brexitul conţine 10 propuneri menite să convingă Parlamentul că este un acord care merită adoptat.

Astfel, premierul a promis că se vor căuta soluţii alternative pentru înlocuirea backstopului şi dacă acestea nu vor fi găsite, atunci guvernul se va asigura că Irlanda de Nord nu se va separa de Marea Britanie din cauza regulilor europene.

Ea a mai promis că obiectivele negociate şi tratatele finale privind viitorul relaţiei cu Uniunea Europeană vor trebui aprobate de Parlament.

De asemenea, a oferit garanţii că vor fi protejate drepturile muncitorilor şi că nu va fi schimbată legislaţia privind protecţia mediului şi a propus să rămânerea în uniunea vamală până la alegerile generale viitoare.

În plus, a promis că le va oferi deputaţilor ocazia de a decide dacă acest acord va fi sau nu supus unui referendum.

Theresa May: "Dacă parlamentarii vor vota împotriva acestei legi, vor vota pentru a stopa Brexitul.

Dacă va fi aşa, consecinţele vor fi pe măsură.

Respingeţi această propunere şi ieşirea cu un acord în viitorul apropiat va fi imposibilă.

Riscăm să pierdem o oportunitate grozavă.

Eu am făcut compromisuri, acum vă cer să faceţi la fel.", le-a transmis Theresa May deputaţilor britanici.

Liderul laburist Jeremy Corbyn, liberal-democraţii, naţionaliştii scoţieni şi o parte a conservatorilor au anunţat, însă, că oferta prim-ministrului nu-i satisface şi că vor vota împotrivă la începutul lunii viitoare."


Etichete Brexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live