Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Noiembrie 2018
Vizualizari: 500
Comentează add

Cei care fac presiuni pentru un astfel de vot ar provoca o amânare a Brexitului sau posibilitatea ca acesta să aibă loc fără un acord, a explicat premierul Theresa May.

"Un al doilea referendum pe tema Brexitului nu este posibil"

sergiu-stet

  Premierul britanic, Theresa May. Foto: Arhivă

Premierul britanic, Theresa May, a declarat miercuri, 28 noiembrie, că nu este posibilă organizarea unui al doilea referendum pe tema Brexitului, înainte de data programată a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană - 29 martie 2019.

Asta înseamnă că cei care fac presiuni pentru un astfel de vot ar provoca o amânare a Brexitului sau posibilitatea ca acesta să aibă loc fără un acord, a mai explicat Theresa May citată de Reuters.

"În ceea ce priveşte un al doilea referendum, cred că este important să punem în aplicare votul poporului britanic", a declarat May în parlament, adresându-se unui parlamentar care a întrebat despre un astfel de vot.

"Însă i-aş cere, de asemenea, să ia în considerare următoarele: nu ar fi posibil să avem un referendum, înainte de 29 martie anul viitor. Acest lucru ar însemna să fie necesară o prelungire a Articolului 50, ceea ce ar întârzia Brexitul sau ar însemna să ieşim fără un acord", a punctat Theresa May.


Etichete Theresa MayBREXITparlamemntreferendum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live