Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

3 Septembrie 2014
Vizualizari: 1654
Comentează add

Gruparea Statul Islamic a postat pe internet înregistrarea execuţiei unui al doilea jurnalist american pe care îl capturase.

Un al doilea jurnalist american ar fi fost executat de jihadiști

catalin-gombos

Jurnalistul american Steven Sotloff. Foto: captură youtube.

Steven Sotloff fusese răpit în Siria, în urmă cu un an, şi a fost ucis, potrivit jihadiştilor, ca urmare a intervenţiei americane în Irak.

Înregistrarea, a cărei autenticitate nu a fost confirmată încă, are aproape trei minute şi un format identic cu cea a execuţiei jurnalistului James Foley, publicată în urmă cu două săptămâni.

Un fragment dintr-un discurs al lui Barack Obama, în care acesta se arată hotărât să continue campania împotriva Statului Islamic, întrerupt brusc de mesajul "B'ism Illah al Rahman al Rahim" - "În numele lui Dumnezeu, cel îndurător şi milostiv" -, urmat de o înregistrare în deşert.

Steven Sotloff, îmbrăcat într-un costum portocaliu, în genunchi lângă teroristul din Statul Islamic, îi transmite un mesaj lui Barack Obama, acuzându-l că este vinovat de moartea sa.

Jihadistul mascat, a cărui voce, cu accent britanic, pare a fi aceeaşi cu a teroristului care l-a ucis pe James Foley, afirmă, după aceea, că uciderea lui Sotloff este un răspuns la loviturile aeriene americane de la barajul Mosul şi Amerli, scene ale unor înfrângeri suferite de Statul Islamic, după atacuri ale forţelor pro-guvernamentale irakiene sprijinite de aviaţia americană.

După execuţie, apare imaginea unui al treilea ostatic, un cetăţean britanic, şi avertismentul că acesta ar putea fi următorul, exact cum Sotloff apăruse în filmarea de acum două săptămâni.

Steven Sotloff avea 31 de ani şi lucrase, în Orient, pentru mai multe publicaţii americane.

Uciderea sa a fost condamnată în termeni fermi de oficiali americani, britanici şi irakieni.


Etichete Steven SotloffrăpitSiriajihadiștijurnalistSUAexecuțiecapturareJames FoleyBarack ObamaIrakStatul Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live