Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marcela German

17 Mai 2019
Vizualizari: 691
Comentează add

Vicepremierul Daniel Suciu spune că este foarte greu de elaborat un act care să reglementeze activitatea de ridesharing şi că se caută soluţii de peste o lună de zile.

Un act care să reglementeze activitatea de ridesharing ”e greu de elaborat”

marcela-german

UBER. Foto: Agerpres.

Vicepremierul Daniel Suciu spune că este foarte greu de elaborat un act care să reglementeze activitatea de ridesharing şi că se caută soluţii de peste o lună de zile.

După intrarea ieri în vigoare a ordonanţei de urgenţă care modifică legea taximetriei, mai mulţi conducători auto care lucrează pe baza unor aplicaţii on- line au fost sancţionaţi, li s-au reţinut certificatele de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru şase luni.

Cu toate acestea, reprezentanţi ai guvernului susţin că activitatea companiilor de ridesharing nu a fost interzisă sau nu va fi afectată.

Ordonanţa pe care guvernul a adoptat-o, în luna mai, nu este îndreptată împotriva platformelor online - a precizat la Târgu Mureș viceprimministrul Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice;

Daniel Suciu: Au fost nenumărate solicitări din partea patronatelor celor din transportul vizavi de emiterea unui act normativ pentru combaterea pirateriei. În viziunea noastră piraterie înseamnă transport ilegal. Cei de la Uber, Clever Bolt, Taxify nu fac transport ilegal. Platformele online nu sunt interzise și sper ca într-o perioadă foarte scurtă și nu mai îmi asum și nu mai avansez niciun termen, să elaborăm și să ieșim și pe transparență decizională cu această ordonanță.

Vicepremierul Daniel Suciu a subliniat că elaborarea unui act normativ care să reglementeze activitatea de ridesharing în România este prioritară în acest moment dar și grea.

Daniel Suciu: De peste o lună de zile un grup de lucru s-a întâlnit și a lucrat cu reprezentanți de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, Autoritatea Rutieră Română, ANAF, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, permanent în contact cu cei de la platformele ridesharing. În mare, acest grup de lucru ne-a avansat o variantă, mai sunt încă două, trei lucruri de pus la punct cu cei din Ministerul Finanțelor și cei din Autoritatea Rutieră Română.

Ordonanța care va reglementa activitatea de împărțire a costurilor de călătorie cu cineva se va emite doar după ce va sta în dezbatere publică - a mai spus ministrul dezvoltării.


Etichete ubertaxi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live