Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

1 Aprilie 2015
Vizualizari: 808
Comentează add

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anunţat că acordul privind programul nuclear iranian ar urma să fie definitivat şi trecut pe hârtie în cursul zilei de astăzi.

Un acord în dosarul nuclear iranian, "trecut astăzi pe hârtie"

alexandru-beleavski-moscova

Serghei Lavrov. Foto: mid.ru.

Negocierile pe tema controversatului dosar nuclear al Iranului au fost reluate în oraşul elveţian Lausanne.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anunţat înainte de plecarea la discuţii că astăzi ar urma să fie făcută publică o declaraţie politică.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a părăsit în această dimineaţă reuniunea ministerială de la Lausanne consacrată programului nuclear iranian, după ce la finalul rundei de azi-noapte a negocierilor a declarat că la nivelul miniştrilor de externe ai sextetului şi Iranului s-a ajuns la un acord de principiu asupra tuturor aspectelor cheie.

Documentul, o declaraţie politică a sextetului şi Iranului, ar urma să fie definitivat şi trecut pe hârtie în cursul zilei de astăzi, a anunţat Serghei Lavrov.

Detaliile acordului urmează să fie anunţate de şefii diplomaţiilor europeană şi iraniană, Federica Mogherini şi Javad Zarif.

Pe de altă parte însă, după negocierile de azi-noapte, SUA şi Marea Britanie au contrazis declaraţiile optimiste ale şefului diplomaţiei ruse, precizând că deocamdată nu s-a ajuns la consens asupra tuturor aspectelor acordului.

În acelaşi timp, ministrul rus de externe a subliniat că încheierea actualului document reprezintă nu sfârşitul negocierilor, ci consfinţirea cadrului politic pentru rezolvarea tuturor aspectelor cheie.

Până la sfârşitul lunii iunie, experţii vor trebui să finalizeze detaliile tehnice, ceea ce va cere eforturi serioase, deoarece, a remarcat Lavrov, diavolul se ascunde în detalii. 


Etichete ElveţiaLoussanedosar nuclearIranacordTeheranSUAnegocieriOccidentRusiaSerghei Lavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live