Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Septembrie 2015
Vizualizari: 1045
Comentează add

Prim-ministrul Victor Ponta apreciază că decizia încheierii unui nou acord cu FMI trebuie luată după consultări cu toate forţele politice şi cu instituţiile statului.

Un acord cu FMI "ar fi benefic"

radiojurnal

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

România va solicita în mod oficial încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional în cursul acestui an, a declarat astăzi ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, negocierile se vor concentra mai degrabă pe punerea în practică a reformelor structurale, decât pe deficitul bugetar.

Premierul Victor Ponta susţine că, deşi un astfel de acord nu este strict necesar, el ar fi totuşi benefic.

Prim-ministrul a mai spus că România şi-a plătit toate obligaţiile faţă de organismele financiare internaţionale, dar trebuie să aibă o conduită prevăzătoare.

"Ar fi un acord evident preventiv, pentru cine ştie ce-o veni în Europa sau în lume, vreo criză financiară - să sperăm că nu va veni, dar niciodată nu poţi să ştii chestia asta - şi în al doilea rând pe reforme structurale pe care vreau să le continui", a spus Victor Ponta.

Şeful guvernului a mai precizat că decizia încheierii unui nou acord cu FMI trebuie luată după consultări cu toate forţele politice şi cu instituţiile statului.

Un eventual acord, susţinut de PNL

Şi co-preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vasile Blaga, este de părere că România are nevoie de o nouă înţelegere cu FMI.

El a precizat că liberalii vor prezenta personal creditorilor internaţionali punctele de vedere cu privire la acest subiect.

"Este nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional dacă dorim, de exemplu, doar ca această ţară să fie în situaţia de a se împrumuta mai ieftin, pentru că într-un fel tratează cu tine creditorii cu tine când ai acord, în altul când nu ai acord. Suntem de acord, dar putem discuta şi să spunem lucrurile acestea noi Fondului.

"Dacă ne cheamă preşedintele la consultări este cu totul altceva, preşedintele României este preşedintele României; dacă ne cheamă la consultări vom merge", a afirmat liderul liberal.

Vasile Blaga a mai spus că, după respingerea moţiunii de cenzură şi rămânerea lui Victor Ponta în fruntea guvernului, conducătorii PNL sunt rezervaţi în a mai negocia cu partidele din arcul guvernamental. 


Etichete acord cu FMIministrul Finanţelor Eugen TeodoroviciGuverneconomieLiviu DragneaComisia Europeanăconsens politic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live