Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

18 Iunie 2015
Vizualizari: 810
Comentează add

Moscheile marocane din Olanda au publicat o caricatură cu politicianul Geert Wilders ca reacţie la dorinţa acestuia de a aduce o expoziţie de caricaturi ale profetului Mohamed.

Umorul, "cea mai bună reacţie la provocările extremiste"

claudia-marcu

Redacţia Charlie Hebdo. Foto: captură video. 

Moscheile marocane din Olanda au publicat o caricatură cu politicianul de extremă dreapta, Geert Wilders, ca reacţie la dorinţa acestuia de a aduce în parlamentul olandez expoziţia de caricaturi ale profetului Mohamed din Dallas. 
 
Locul unde s-a desfăşurat expoziţia a fost ţinta unui atac terorist, la scurt timp după ce Wilders părăsise clădirea. 
 
Cererea de expunere a caricaturilor în parlament a fost respinsă, iar Wilders a anunţat că desenele vor fi arătate publicului în timpul de emisie pe care Partidul pentru Libertate îl are alocat în programul televiziunii publice.  
 
Caricatura publicată de moscheile marocane din Olanda înfăţişează un Geert Wilders încruntat într-un balon negru, care stă să explodeze. 
 
În umbra balonului-bombă, câteva persoane îşi văd liniştite de drum, ignorând strigătul lui Wilders, mai puţin marocanii în Olanda. 
 
Un purtător de cuvânt al Asociaţiei moscheilor a declarat pentru presa olandeză că, în acest fel, marocanii din Regat vor să arate că nu acceptă polarizarea societăţii şi că probabil umorul este cea mai bună reacţie la provocările lui Wilders, cunoscut pentru poziţia sa anti-islam. 
 
Într-un mesaj Twitter, Wilders a apreciat caricatura ca fiind amuzantă, menţionând că la fel de amuzante sunt şi cele nouă caricaturi cu Mohamed din expoziţia de la Dallas, pe care publicul le poate vedea sâmbătă la prânz la televiziunea naţională. 

Etichete Moscheile marocane din OlandaGeert Wilderscaricaturi ale profetului Mohamed din DallasPartidul pentru LibertateOlanda,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live