Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

20 Iunie 2013
Vizualizari: 934
Comentează add

Liderul partidului ultranaţionalist ATAKA i-a cerut demisia şefului statului în legătură cu presupusele sale conturi off-shore.

Ultranaţionaliştii bulgari cer demisia preşedintelui

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev. Foto: arhivă.

Reuniunea extraordinară a Consiliului Consultativ de Securitate Naţională din Bulgaria, convocată de preşedintele Plevneliev, s-a încheiat fără niciun rezultat, după ce începutul şedinţei a fost marcat de un scandal.

Liderul partidului ultranaţionalist ATAKA, Volen Siderov, i-a cerut şefului statului să răspundă în legătură cu presupusele sale conturi off-shore şi cu acuzaţiile că a folosit aeronava guvernamentală împreună cu şefi de companii internaţionale.

Preşedintele Partidului Socialist, Serghei Stanişev, a încercat să calmeze situaţia şi a insistat pentru desfăşurarea şedinţei.

Dialogul între liderii celor două tabere, pe de o parte - GERB şi Dreapta Tradiţională, pe de alta - socialiştii, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi şi ATAKA, este practic inexistent.

În finalul şedinţei, preşedintele Rosen Plevneliev a vorbit despe existenţa unei crize.

"Nu găsesc un cuvânt mai potrivit pentru situaţia actuală decât criză. În pofida divergenţelor am ajuns, totuşi, la un consens că vocea protestatarilor trebuie auzită, că protestele trebuie să decurgă fără extremism", spune Rosen Plevneliev.

Liderul ultranaţionalist Siderov nu a permis preşedintelui să rostească tradiţionala alocuţiune de deschidere şi a cerut demisia în legătură cu prezumtivele sale conturi sale off-shore.

Expremierul Borisov a declarat că în situaţia actuală partidul său GERB va respinge orice variantă de participare la guvernare.

Borisov a informat la reuniunea de la Viena liderii Partidului Popular European că se pregăteşte, citez, "arestarea şi asasinarea sa".

Pe fundalul protestelor, seria de scandaluri continuă. Un adjunct de ministru de interne a fost concediat de premierul Oresarski la numai două ore după numire, la baza informaţiilor despre legăturile sale cu o grupare criminală. 


Etichete Rosen PlevnelievATAKASerghei StanişevVolen Siderov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live