Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Decembrie 2018
Vizualizari: 250
Comentează add

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va afla şi în atenţia liderilor europeni, care se întâlnesc joi, la Bruxelles, pentru ultimul summit al anului.

Ultimul summit UE al anului

florin-lepadatu

 

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se va afla şi în atenţia liderilor europeni, care se întâlnesc joi, la Bruxelles, pentru ultimul summit al anului.

Alina Stănuţă are detalii despre principalele teme abordate: "Subiectul Brexit va fi din nou în atenţia liderilor europeni, deşi iniţial tema nu figura pe ordinea de zi a reuniunii.

Evoluţiile recente au determinat liderii forului comunitar să revină asupra subiectului.

Premierul britanic, Theresa May, este aşteptată în această seară, în faţa liderilor europeni, pentru a prezenta situaţia de la Londra, în contextul în care Uniunea Europeană a transmis mesajul că acordul asupra Brexitului nu va fi renegociat.

Alte subiecte pe agenda ultimului summit european din acest an vizează bugetul multianual 2021- 2027, liderul european Donald Tusk anunţând că deja există progrese înregistrate pe acest subiect.

Piaţa unică este un alt subiect ce va fi dezbătut de membrii Consiliului European, alături de migraţie.

Pe de altă parte, tot la Bruxelles, vineri, va avea loc şi Summitul zonei euro, care urmează să ia decizii cu privire la reforma Uniunii Economice şi Monetare."


Etichete UECEPE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live