Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

3 Martie 2020
Vizualizari: 7768
Comentează add

În întreaga lume, au fost înregistrate peste 92.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 3.127 de decese.

Ultimul bilanț privind infecțiile cu coronavirus (HARTĂ)

razvan-stancu

În întreaga lume, au fost înregistrate peste 92.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 3.127 de decese.

Cea mai afectată rămâne China - ţara de unde a plecat virusul - cu peste 80.000 de cazuri de infectare şi peste 2.900 de decese.

Urmează Coreea de Sud, Iranul şi Japonia, iar în Europa, situaţia cea mai gravă este în Italia, cu peste 2.000 de cazuri şi 52 de decese.

Şi Germania a raportat, astăzi, încă 31 de cazuri de coronavirus, ceea ce ridică la aproape 190 numărul persoanelor infectate. Virusul a ajuns şi în Ucraina, unde o persoană întoarsă din Italia a fost testată pozitiv.

In Italia bilantul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 2263, 160 de cetateni s-au vindecat si 79 au murit, transmite corespondentul RRA, Elena Postelnicu.

Autoritatile locale recomanda persoanelor cu varste de peste 65 de ani - cele mai expuse riscului de a se contamina - sa ramana in casa pentru trei saptamani.

În Spania, se înregistrează peste 140 de cazuri de infecţii cu coronavirus, iar autorităţile acordă o atenţie specială situaţiilor în care nu se cunoaşte originea contaminării.

Şapte dintre pacienţi sunt în stare gravă, la terapie intensivă.

Corespondenţă de la Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Numărul cazurilor de infecții cu coronavirus crește și va ajunge la 150, dacă se confirmă și ultimele 15 mostre analizate la această oră. Cel mai recent este al unui profesor de școală generală din Madrid.

13 dintre cazuri sunt în rândul angajaților din sistemul public de sănătate şi este posibil ca măsurile să se extindă în spitale prin analize suplimentare pentru toți pacienții cu pneumonii.

Chiar în aceste condiții Ministerul Sănătății de la Madrid spune că nu este o situație de contagiere fără control știi menține nivelul de izolare privind alerta medicală cel mai jos din cele trei stabilite: cel mai grav este cel de generalizare care înseamnă transmisie fără identificare și imposibil de controlat.

Centrul de Alerte și Urgențe Medicale a transmise astăzi că este posibil ca sistemul de sănătate publică să aibă de suferit întârzieri în anumite activități din cauza numărului crescut de controale ale persoanelor care au fost în contact cu cheie infectați.

 HARTA: Bilanț infecții cu coronavirus, 3.03.2020. Sursa: https://qap.ecdc.europa.eu

covid


Etichete spaniacoronavirusinfectiiitaliachina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live