Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

28 Iulie 2018
Vizualizari: 1498
Comentează add

88 de morţi, printre care şi copii - este ultimul bilanţ al incendiilor din Grecia, care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena.

Ultimul bilanţ al incendiilor din Grecia

michaela-lambrinidou

Incendiile din Grecia, iulie 2018. Foto: Agerpres.

88 de morţi, printre care şi copii - este ultimul bilanţ al incendiilor din Grecia, care au devastat regiunea de coastă din apropiere de Atena.

Nu se opresc nici căutările posibililor supravieţuitori printre ruinele caselor arse. Între timp, imaginile din satelit confirmă existenţa unor dispozitive explozive.


Reporter: Două fetiţe gemene despre care se credea că s-au aflat pe una din ambarcaţiunile venite în ajutor au fost găsite carbonizate împreună cu bunicii, în casă.

Peste de 30 de trupuri carbonizate au fost identificate până astăzi.

O investigaţie demarată de Departamentul de incendiere al pompierilor eleni a concluzionat că primul incediu ar fi pornit din vina unui localnic care a încercat să ardă crengi.

Autorităţile cunosc identitatea acestuia. Indignarea cetăţenilor ia locul durerii şi lumea cere răspunsuri şi dreptate pentru erorile de coordonare din partea autorităţilor elene.

Noua Democraţie, partidul principal din opoziţie, a acuzat guvernul că este incapabil să protejeze viaţa şi averile cetăţenilor greci.

Pe de altă parte, premierul Alexis Tsipras a declarat că "îşi asumă integral, în faţa cabinetului său şi în faţa poporului elen, responsabilităţile politice pentru această tragedie".

Ancheta deschisă care investighează cauzele şi vinovaţii acestei tragedii este în desfăşurare.

La investigaţii participă şi serviciile antitero specializate în neutralizarea dispozitivelor explozive.


Realizator: La Bucureşti, Ministerul de Externe le reaminteşte românilor care vor să călătorească în Grecia că în zilele următoare vremea se răceşte şi se anunţă furtuni, cu grindină şi vânt puternic.

Sunt vizate mai ales regiunile nordice ale arhipelagului, dar şi insula Creta şi nord-estul Mării Egee. Cetăţenii români se pot informa pe pagina de Internet a ministerului, iar dacă se confruntă cu o situaţie deosebită, pot suna la Ambasada României la Atena.


Etichete incendiile din greciaUltimul bilanţ al incendiilor din Greciaatenaruine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live