Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2019
Vizualizari: 696
Comentează add

Preotul Francisc Doboş a vorbit la Radio România Actualităţi despre importanţa acestui moment din programul vizitei Suveranului Pontif.

Ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România

radiojurnal

Papa Francisc. Arhivă Foto: Elena Postelnicu.

Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România.

Pe 31 mai, când Suveranul Pontif va veni la Bucureşti, vor fi suspendate cursurile în şcolile şi grădiniţele din sistemul public, pentru a preveni aglomerarea traficului bucureştean.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, preotul Francisc Doboş a vorbit la Radio România Actualităţi despre importanţa acestui moment din programul vizitei Suveranului Pontif.


Francisc Doboş: Acum, la Blaj va fi chiar Sfântul Părinte, care îi va beatifica pe cei 7 episcopi martiri care au murit în închisorile comuniste, ucişi din ură faţă de credinţă. De obicei, nu celebrează Papa beatificările. Aceste beatificări le celebrează "ministrul", "ministrul pentru cauzele sfinţilor", adică există un minister, Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor, aceasta este titulatura. De obicei, este cardinalul, şeful acestei congregaţii, dar acum, venind Papa în România este ca şi cum repară sau vindecă o rană de peste 50 de ani de când Biserica Greco-Catolică a fost oprimată şi desfiinţată.


Realizator: Sâmbătă Papa Francisc va merge la Şumuleu Ciuc şi Iaşi. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-a luat decizia limitării internărilor, dar şi suspendarea vizitelor aparţinătorilor în vederea asigurării asistenţei medicale a pelerinilor care vor veni în zonă, iar 40 de militari de la Brigada de Vânători de Munte din Miercurea Ciuc au donat ieri sânge pentru asigurarea stocului necesar.


Etichete papa francisc in romaniasuveranul pontiffrancisc dobosbucurestisumuleu ciuc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live