Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Decembrie 2016
Vizualizari: 781
Comentează add

Ministrul de interne, Dragoş Tudorache, spune că numărul incidentelor şi sesizărilor înregistrate în această campanie electorală a fost mai mic faţă de anii trecuţi.

Ultimele pregătiri înaintea scrutinului de duminică

radiojurnal

 Ministrul de interne, Dragoş Tudorache. Foto: MAI.

Cetăţenii români cu drept de vot sunt chemaţi duminică pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament, iar autorităţile fac ultimele pregătiri pentru buna desfăşurare a scrutinului.

De mâine vor fi distribuite buletinele de vot, iar pentru reducerea posibilităţilor de fraudă sistemul informatic de monitorizare va transmite automat la poliţie orice semnalare de vot multiplu - s-a anunţat la ultima întâlnire a Comisiei Tehnice de pregătire a alegerilor.

Ministrul de interne, Dragoş Tudorache, spune că numărul incidentelor şi sesizărilor înregistrate în această campanie electorală a fost mai mic faţă de anii trecuţi.

Dragoş Tudorache: În urma verificărilor au fost sancţionate contravenţional 164 de persoane pentru contravenţii prevăzute de Legea 208 din 2015 privind alegerile şi au fost deschise 35 de dosare penale, dintre care 21 pentru coruperea alegătorilor. În această cifră sunt incluse şi acele dosare la care s-a făcut referire în spaţiul public de către diverşi lideri politici care au văzut şi au exprimat îngrijoarea cu privire la modul în care ministerul urmăreşte aceste sesizări. Vreau să dau toate asigurările că nu a existat sesizare în această perioadă a campaniei electorale care să nu fie urmărită conform legii de către structurile Ministerului de Interne.

Cu privire la noutăţile pe care le aduc alegerile de duminică, Ministerul de Interne a anunţat că, după închiderea urnelor, ştampilele vor fi sigilate. De asemenea, procesul de numărare a voturilor va fi, în premieră, filmat. De menţionat că la acest scrutin alegătorii pot vota doar în judeţul unde au domiciliul sau reşedinţa.

 

Etichete Ultimele pregătiri înaintea scrutinului de duminicăalegerivotmaiministrul dragos tudorache

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live