Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

24 Februarie 2014
Vizualizari: 862
Comentează add

Deşi copreşedinţii USL susţin că nu doresc ruperea alianţei, niciunul dintre ei nu se arată dispus la concesii privind propunerile pentru mai multe funcţii din guvern.

"Ultimatumul PNL" expiră luni

amalia-bojescu

Foto: Arhivă.

Premierul Victor Ponta lansează un nou apel către partenerii liberali de guvernare pentru unitatea USL, semnalând un posibil proiect personal al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, în contradicţie cu cel al Uniunii Social Liberale.

Este o continuare a schimbului de replici de la sfârşitul săptămânii trecute, când cei doi co-preşedinţi au vorbit din nou despre dorinţa de a continua împreună, dar nu au evitat nici eventuale scenarii privind posibila rupere a alianţei, în contextul crizei politice declanşate în urmă cu mai bine de două săptămâni.

Astăzi expiră ultimatumul dat de co-preşedintele USL, Crin Antonescu, partenerului  de alianţă, Victor Ponta, care trebuie să decidă în  privinţa formulei guvernamentale.

Deşi cei doi fac declaraţii prin care susţin că nu doresc ruperea Uniunii şi vor continuarea guvernării, niciunul nu vrea să cedeze în privinţa propunerilor avansate deja.

PNL este dispus să facă unele concesii, şi anume să nu mai ceară partenerilor desfiinţarea USD, formată din PSD, UNPR şi PC, dar nu renunţă la propunerea cu Klaus Ionhannis vicepremier şi ministru de interne.

De cealalată parte, ministrul Victor Ponta spune că nu poate accepta propunerea liberalilor, care presupune un vot în parlament, întrucât se schimba formula guvernamentală.

Decizie a PNL, marţi în cadrul Delegaţiei Permanente

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este într-o vizită oficială în Austria, dar nu  crede că în lipsa lui se mai pot întâmpla miracole şi susţine că cel mai probabil miniştrii liberali vor fi retraşi din guvern. 

O decizie în acest sens va fi luată mâine, când a fost convocată Delegaţia Permanentă a PNL.

Între timp, social-democraţii s-au reunit astăzi în şedinţă alături de UNPR şi  PC pentru a decide ce vor face mai departe.

Premierul Victor Ponta amintea în deschiderea şedinţei obiectivele pentru care a fost creată USL, şi anume schimbarea regimului Traian Băsescu şi buna guvernare a ţării.

El le-a transmis din nou liberalilor că îi vrea pe toate funcţiile pe care aceştia le deţin. 

"Sper şi îmi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu.

"Proiectul domniei sale trebuie să fie înscris în marele proiect naţional, care este USL, şi din partea noastră este toată dorinţa de a merge mai departe împreună şi de a atinge cele două obiective", spune Victor Ponta.

Dacă liberalii decid să iasă de la  guvernare, Victor Ponta spune că în locul miniştrilor demisionari va numi actuali membri ai cabinetului pentru a lăsa o perioadă atât cât permite Constituţia să se găsească o soluţie.


Etichete USLPNLUNPRPCCrin AntonescuVictor PontaKlaus Ionhannisalianţăcriză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live