Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

27 Februarie 2021
Vizualizari: 178
Comentează add

La Parlament, proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale intră în ultima zi de dezbateri în comisiile de resort.

Ultima zi de dezbateri în comisiile de resort pentru bugetul pe 2021

alina-stanuta

Foto: cdep.ro

La Parlament, proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale intră în ultima zi de dezbateri în comisiile de resort, care ar trebui să elaboreze până diseară şi rapoartele finale pentru ca luni să înceapă discuţiile în plenul celor două Camere.

Mai sunt câteva ministere cheie, printre care cel al muncii şi cel al proiectelor cu fonduri europene, care aşteaptă astăzi aprobarea bugetelor pe anul în curs.

Sunt şanse foarte mici să fie modificate, faţă de ceea ce a propus guvernul, după ce până acum niciun amendament, din miile aduse de opoziţie, nu a fost acceptat.

Astăzi se reiau lucrările din comisiile pentru buget, care cel mai probabil vor înainta astăzi raportul la proiectul Legii bugetului de stat pentru acest an și al celui al asigurărilor sociale.

Sunt așteptați astăzi în fața senatorilor și deputaților din comisii ministrul muncii, Raluca Turcan sau ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, pentru a-şi susține bugetele alocate ministerelor pe care le conduc.

Ieri au trecut în formă aprobată de executiv bugetele Ministerelor Agriculturii, Sănătății, Educației, Economiei sau Justiției ori ale unor instituții precum Radioul și Televiziunea publice sau Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Parlamentarii coaliţiei de la guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR au ales să nu depună amendamente, în timp ce modificările propuse de opoziție - PSD și AUR - au fost respinse pe bandă rulantă.

Luni după-amiază încep dezbaterile generale în plenul Parlamentului, iar marți este așteptat votul final asupra proiectului Legii bugetului de stat și al celui de asigurări sociale.

(RS)


Etichete proiectebugetdezbatereparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live