Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1327
Comentează add

Ultima zi de campanie electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică.

Ultima zi de campanie electorală

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Astăzi este ultima zi de campanie electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică.

În cursa electorală au rămas actualul şef al statului, Klaus Iohannis, care candidează pentru un nou mandat din partea PNL, şi Viorica Dăncilă, reprezentanta PSD. Ca şi la primul tur, votarea se desfăşoară între orele 7:00 şi 21:00, dar secţiile pot rămâne deschise până la miezul nopţii, dacă mai sunt alegători la rând.

Tot astăzi este prima zi - din cele trei - în care românii din străinătate pot vota în turul al doilea al prezidenţialelor. Primele secţii s-au deschis în Noua Zeelandă şi Australia, iar procesul electoral se va încheia luni dimineaţa, la ora 7:00, odată cu închiderea celor de pe coasta de vest a Statelor Unite. Votarea se desfăşoară tot în 835 de secţii, dar sediile unora dintre acestea au fost mutate din cauza unor situaţii obiective. Are detalii Carmen Gavrilă.


Reporter: Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat solicitarea Ministerului de Externe de schimbare a adreselor unor secții de votare din Germania, Marea Britanie și Spania, după ce procesul de votare nu a mai putut fi organizat în aceleași locații ca în primul tur al alegerilor prezidențiale. Dar la dispoziția românilor din afara țării sunt în continuare 835 de secții de votare.


Iulian Ivan, reprezentantul cu însărcinări speciale pentru procese electorale: Reiterez recomandarea adresată cetățenilor români ca în cazul în care se vor înregistra fluxuri ridicate de alegători la unele secții de votare să solicite informații cu privire la secțiile de votare din apropiere, de la președinții sau membrii secților de votare. Alegătorii au posibilitatea de a contacta Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate pentru orice problemă întâmpinată în procesul de votare.


Reporter: Ministerul de Externe face apel ca românii să verifice adresele secțiilor de votare pe site-ul instituției și să își exprime dreptul la vot în toate cele trei zile de scrutin, de la 7:00 la 21:00, ora locală.


Etichete campaniealegeri prezidentialeturul doipnlpsdklaus iohannisviorica dancilanoua zeelandaaustraliaromaniaaepmae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live