Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

22 Noiembrie 2020
Vizualizari: 464
Comentează add

Este ultima zi a Târgului Gaudeamus Radio România, organizat anul acesta exclusiv online, din cauza măsurilor impuse de pandemia de COVID-19.

Ultima zi a Târgului "Gaudeamus" 2020 Radio România

mihaela-helmis

Este ultima zi a Târgului Gaudeamus Radio România, organizat anul acesta exclusiv online, din cauza măsurilor impuse de pandemia de COVID-19.

Până aseară, pe site-ul evenimentului s-au registrat peste 40.000 de vizitatori unici și aproape 200 de prezentări de carte. Titluri noi vor fi și astăzi în atenția publicului - ne spune acum Mihaela Helmis.

Reporter: A fost greu de ales și din lansările zilei a șasea, mai ales atunci când este vorba despre atât de multe nume noi. Începută cu 'Paturi oculte', noul roman al Doinei Rusti, care și coordonează noua bibliotecă de proză contemporană, seria prezentărilor de la Editura Litera a inclus și volumul 'Cuibul bufniței' al lui Tudor Runcanu. Cunoscut creator în mai multe domenii, prozatorul e prezentat de Radu Vancu și Nadine Vlădescu.

Radu Vancu: E o combinație foarte particulară romanului, e o narațiune foarte colorată și din pricina încărcăturii simbolice, ai impresia că citeşti un fel de basm transcris cumva aşa, într-o cheie realistă, foarte colorsar şi care îţi poveşteste de fapt ceva mai important decât întâmplările pe care le conține și pe care le redă.

Nadine Vlădescu: Un lucru care ar defini ceea ce înţeleg eu prin baroc la Tudor Runcanu stă în toate aceste maxime care sunt peste tot în carte şi pe care eu le-am subliniat pentru că mi se pare că ţes o structură care este ironică și în același timp te duce și la profunzimea acțiunii, cum spunea Radu, că există ceva întotdeauna din spatele a ceea ce vezi: "Apoi, mașinării de tot felul vor stăpâni pământul" - iată, le stăpânesc deja şi prin intermediul lor putem noi comunica astăzi.

Realizator: Pe lângă așteptatele prezentări pe Facebook și pe site-ul gaudeamus.ro, continuă votul publicului pentru cea mai râvnită carte a târgului, pe care o vom afla tot astăzi.


Etichete (ii)gaudeamustargcarte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live