Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cultural

18 Martie 2018
Vizualizari: 1334
Comentează add

Cătălin Mihuleac, unul dintre scriitorii români prezenţi la Târgul de Carte de la Leipzig, într-o declaraţie acordată colegei noastre Adela Greceanu, de la Radio România Cultural.

Ultima zi a Târgului de Carte de la Leipzig

radio-romania-cultural

Foto: icr.

Târgul de Carte de la Leipzig, la care ţara noastră este invitată de onoare, se va încheia astăzi.

Presa germană a scris în ultimele săptămâni articole ample dedicate autorilor români Mircea Cărtărescu, Gabriela Adameşteanu, Ioana Nicolaie şi Lavinia Branişte.

Cătălin Mihuleac, autorul romanului "America de peste Pogrom", publicat şi în limba germană, apreciază că elogierea cărţii sale în presa internaţională va contribui la popularizarea autorilor români mai puţin cunoscuţi.

Cătălin Mihuleac: Important este că a fost primită cartea cu un entuziasm rar. În marile jurnale de limbă gemană s-au alocat spaţii foarte generoase. Este o modalitate de a intra în literatură pe piaţa europeană, pe piaţa atât de exigentă cum este cea a Germaniei, care a dat lumii 11 laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, este un mod de a intra cu fruntea sus şi este un mod de a demonstra că, în afară de literatura foarte cunoscută şi de autorii foarte cunoscuţi, din când în când mai izbucneşte şi câte unul ca mine. Cred că aceasta carte, primirea ei, netezeşte calea pentru foarte mulţi scriitori români din pătura mai puţin cunoscută.


Realizator: Cătălin Mihuleac, unul dintre scriitorii români prezenţi la Târgul de Carte de la Leipzig, într-o declaraţie acordată colegei noastre Adela Greceanu, de la Radio România Cultural.

AUDIO: Interviu.


Etichete Ultima zi a Târgului de Carte de la Leipzigcatalin mihuleac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live