Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Pompilius Onofrei

23 Iunie 2019
Vizualizari: 430
Comentează add

Ultima zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

pompilius-onofrei

Stan Lee. Foto:Răzvan Dumitrescu

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se încheie astăzi.
 
Peste 50 de evenimente culturale sunt programate şi în această ultimă zi, între care un dialog Irina Margareta Nistor - Maia Morgenstern, spectacole de circ, muzică şi evenimente beletristice.
 
Aseară, Aleea Celebrităţilor s-a îmbogăţit cu încă şase stele acordate unora dintre cele mai expresive personalităţi din lumea artelor spectacolului. Lor li s-au adăguat alte două premii speciale.
 
Preşedintele Festivalului de la Sibiu, Constantin Chiriac, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi:
 
Constantin Chiriac: Este vorba de Florin Piersic Junior care primește premiul "Virgil Flonda" pentru interpretare și cei doi soți Andrei și Andreea Grosu care privesc premiul "Iulian Vişa" pentru regie și pentru tot ceea ce înseamnă promovarea teatrului independent, apoi șase stele care se acordă lui Sidi Larbi Cherkaoui, unul din cei mai importanți coregrafi din Europa și din lume în această clipă, Michael Thalheimer, unul din cei mai mari regizori ai Germaniei și ai Europei, Pippo Delbono, copilul teribil al teatrului european, /Stan Lee/, autor de teatru, regizor, profesor, important artist al lumii asiatice, de asemenea Emmanuel Demarcy-Mota, directorul artistic de la Théâtre de la Ville și al Festivalului de Toamnă din Paris, dar și unul din marii regizori ai lumii și nu în cele din urmă luceafărul de dimineață al teatrului și filmului românesc, Maia Morgenstern, care se alătură celor 38 de nume Aleea Celebrităților.
 
Peste 3.300 de artişti din 73 de ţări au fost invitaţi în faţa publicului la această ediţie a festivalului, transmite reporterul Radio România Actualităţi, Pompilius Onofrei.

Etichete Festivalul Internaţional de Teatru de la SibiuConstantin Chiriac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live