Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

4 Mai 2017
Vizualizari: 720
Comentează add

Este singura dezbatere înaintea alegerilor de duminică la care participă cei doi candidaţi: Emmanuel Macron şi Marine Le Pen.

Ultima dezbatere înaintea alegerilor prezidenţiale din Franţa

-

    Foto: pixabay.com.

Miercuri seara, 3 mai, în Franţa, a avut loc singura dezbatere televizată cu participarea ambilor candidaţi rămaşi în cursa pentru prezidenţiale, Emmanuel Macron, independent de centru, şi Marine Le Pen, de extremă dreaptă. Emmanuel Macron vrea să-şi păstreze avansul de 20 de procente pe care îl arată sondajele în acest moment, iar doamna Le Pen luptă pentru o poziţie cât mai bună, mizând probabil şi pe indecişi.

Centristul Emmanuel Macron a spus că marea problemă a Franţei este şomajul. El doreşte prevederi referitoare la Codul muncii specifice pentru fiecare ramură economică şi pentru fiecare întreprindere şi, de asemenea, pune accentul pe pragmatism şi flexibilitate pentru a reuşi în acest fel să ajungă la o diminuare a şomajului.

În schimb, candidata de extremă dreaptă Marine Le Pen l-a criticat pe contracandidatul său pentru că el a fost consilierul actualului preşedinte socialist, Francois Hollande, şi apoi ministru al economiei într-o perioadă în care şomajul nu a scăzut până la urmă în mod simţitor, în ciuda promisiunilor.

Emmanuel Macron - a spus Marine Le Pen - se supune imperativelor europene şi nu se gândeşte la interesele superioare ale naţiunii. La rândul său, Emmanuel Macron a criticat-o pe Marine Le Pen, spunând că nu propune nimic şi că nu este pregătită pentru a trata dosarele economice în cazul că ar deveni preşedintă a Franţei. 'Aţi încercat să profitaţi de nenorocirea oamenilor care şi-au pierdut locurile de muncă' - a acuzat-o în mod direct Macron pe Le Pen.

În ceea ce priveşte impozitele, Emmanuel Macron a anunţat că vrea să facă economii pentru a putea, ulterior, să scadă atât impozitul particularilor, cât şi cel al întreprinderilor. Le Pen vrea în schimb să finanţeze mărirea salariilor mici prin taxe la produsele de import. 


Etichete MacronLe Pendezbatere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live