Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Iunie 2021
Vizualizari: 573
Comentează add

UEFA a abolit regula golurilor marcate în deplasare în toate competiţiile organizate de ea începând din sezonul 2021-2022, a anunţat comitetul executiv al forului fotbalistic.

UEFA, decizie istorică privind golurile înscrise în deplasare

florin-lepadatu

  Sursa foto:  facebook.com/uefa

UEFA a abolit regula golurilor marcate în deplasare în toate competiţiile organizate de ea începând din sezonul 2021-2022, a anunţat comitetul executiv al forului fotbalistic european, citat de France Presse.

Regula se aplica atunci când scorul era egal la finalul celor două manşe, echipa care marca mai multe goluri în deplasare fiind declarată învingătoare.

Regula va fi înlocuită de două perioade de prelungire de 15 minute, urmate de eventuale lovituri de departajare, "începând cu fazele de calificare" ale competiţiilor europene "masculine, feminine şi de juniori", a precizat UEFA.

Avantajul golului înscris în deplasare nu mai părea justificat, a explicat UEFA.

Ea a constatat, de la "mijlocul anilor 1970", o reducere treptată a decalajului dintre victoriile obţinute pe teren propriu şi cele din deplasare (de la 61%/19% la 47%/30%), precum şi a decalajului dintre golurile marcate acasă sau în deplasare în fiecare meci, conform Agerpres.


Etichete uefafotbal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live