Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

9 Martie 2018
Vizualizari: 712
Comentează add

Uniunea Europeană şi China au ameninţat că vor reacţiona cu tarife similare, iar Coreea de Sud a avertizat că se va adresa Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

UE vrea să discute cu SUA tarifele introduse la oţel şi aluminiu

radu-sarpe

 Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström. Foto: ec.europa.eu.

Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, a declarat că dialogul cu Statele Unite rămâne prima opţiune, după decizia preşedintelui Donald Trump de a impozita importurile de oţel şi de aluminiu, cu excepţia celor din Canada şi Mexic.

Malmström afirmă că Uniunea Europeană nu poate fi considerată o ameninţare pentru securitatea SUA şi se aşteaptă să fie şi ea exceptată de la plata acestor taxe.

Preşedintele Trump susţine că noile taxe ar feri industria americană de apărare de dependanţa de importuri în cazul unor materiale esenţiale.

El s-a arătat însă dispus să discute condiţii alternative cu fiecare exportator în parte, deşi, potrivit BBC, nu este clar ce ar cere în schimb pentru ridicarea taxelor. Uniunea Europeană şi China au ameninţat că vor reacţiona cu impozitări similare, iar Coreea de Sud a avertizat că se va adresa Organizaţiei mondiale pentru Comerţ. 


Etichete Cecilia Malmströmtarifeimporturitaxeoţelaluminiurăzboi comercial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live