Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Martie 2019
Vizualizari: 458
Comentează add

O eventuală amânare a BREXITULUI ar putea fi discutată la summitul liderilor europeni de joi și vineri, 21-22 martie,a declarat ministrul român al Afacerilor Europene,George Ciamba

UE va cântări costurile şi beneficiile unei eventuale amânări a Brexitului

sergiu-stet

 Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. Foto: romania2019.eu

Uniunea Europeană va cântări beneficiile şi costurile oricărei amânări a Brexitului, a declarat, marţi, 19 martie, George Ciamba, ministrul român al afacerilor europene preluat de agenția Reuters.

"Suntem pe deplin conectaţi cu partea britanică. Aşteptăm cu interes să primim o imagine mai clară", a afirmat Ciamba, după discuţiile purtate cu miniştrii din UE, pe tema Brexitului. "În cele din urmă, trebuie să vedem ce avem de câştigat", a afirmat Ciamba, în legătură cu summitul liderilor europeni de joi şi vineri, care va decide cu privire la o eventuală amânare a Brexitului, dacă va exista o astfel de solicitare din partea Londrei.

La rândul său, negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a afirmat că o prelungire a Brexitului dincolo de termenul limită de 29 martie va avea sens numai dacă astfel vor creşte şansele ca acordul deja convenit să fie ratificat de Marea Britanie.

Barnier a adăugat că, după doi ani de discuţii cu Marea Britanie, pe marginea retragerii sale din blocul comunitar, a sosit acum momentul cheie ca Londra să ia o decizie şi să pună capăt acestei veritabile incertitudini create de incapacitatea sa de a se hotărî asupra căii de urmat. "O prelungire creşte şansele ratificării Acordului de Retragere? Care ar fi scopul şi rezultatul? Cum putem fi siguri că, la finalul unei posibile amânări, nu ne vom afla din nou în aceeaşi situaţie ca astăzi?", a spus Barnier, în timpul unei conferinţe de presă.

"Dacă Theresa May solicită o prelungire, joi, în faţa Consiliului European, urmează ca cei 27 de lideri să evalueze motivul şi utilitatea acesteia, iar liderii UE vor avea nevoie de un plan concret din partea Marii Britanii, pentru a putea adopta o decizie informată", a mai spus oficialul european.


Etichete George CiambaBREXITMichel Barnier,Theresa May

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live