Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

21 August 2020
Vizualizari: 269
Comentează add

Partea britanică acuză Uniunea Europeană că are cerințe inacceptabile care împiedică progresul negocierilor.

UE: Un acord comercial cu M. Britanie este în acest moment improbabil

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.

Uniunea Europeană susține că un acord comercial cu Marea Britanie post-Brexit este în acest moment improbabil.

Declarația aparține negociatorului-șef al blocului comunitar, Michel Barnier, și a fost făcută astăzi după cea de a șaptea rundă de negocieri.

Partea britanică acuză Uniunea Europeană că are cerințe inacceptabile care împiedică progresul negocierilor.


Reporter: Într-o conferință de presă la Bruxelles, Michel Barnier a declarat că este dezamăgit și îngrijorat de lipsa de progres la capătul celei de a 7-a runde de negocieri cu partea britanică pentru un acord comercial post-Brexit.


Michel Barnier: De multe ori în această săptămână am avut sentimentul că mergem înapoi, şi nu înainte. Astăzi, în acest moment, un acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană pare improbabil. Pur și simplu nu înțeleg de ce irosim timp prețios.


Reporter: ...a declarat Michel Barnier, care susține că cererile blocului comunitar sunt cele agreate în Declarația politică, document semnat de premierul britanic, Boris Johnson, și statele membre ale Uniunii.

Subiectele dificile rămân ajutoarele de stat și pescuitul, unde, potrivit lui Michel Barnier, nu s-a înregistrat niciun progres.

Negociatorul-şef britanic, David Frost, care nu susţine conferinţe de presă pentru a răspunde direct întrebărilor jurnaliștilor, afirmă într-un comunicat de presă că insistența Uniunii Europene în privința ajutoarelor de stat și a pescuitului, precum și condiția să se ajungă la un acord în aceste domenii înainte de a fi discutate alte aspecte aduce dificultăți nedorite în calea progresului negocierilor, care vor fi reluate în 7 septembrie.

(RS)


Etichete ueacord comercialmarea britanie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live