Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Martie 2018
Vizualizari: 767
Comentează add

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că trebuie aşteptată o decizie oficială şi nu a exclus contra-măsuri, dacă taxele vor fi totuşi impuse.

UE tratează cu prudenţă suspendarea temporară a tarifelor anunţate de SUA

oana-bala

 

Liderii Uniunii Europene au primit cu prudenţă anunţul că Statele Unite au decis să scutească temporar ţările comunitare de noile taxe pentru importurile de oţel şi aluminiu, care intră în vigoare de azi.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că trebuie aşteptată o decizie oficială şi nu a exclus contra-măsuri, dacă taxele vor fi totuşi impuse. Discuţiile pe această temă vor continua şi azi, în a doua zi a summitului de la Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis vrea să sublinieze că măsurile protecţioniste nu sunt de natură să sprijine dezvoltarea economică globală. România este printre ţările europene direct interesate, cu exporturi de produse din oţel şi aluminiu în Statele Unite, estimate pentru anul trecut la 175 de milioane de euro.

Liderii europeni vor examina azi şi stadiul procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea europeană, urmând să adopte linii directoare care vor defini cadrul relaţiilor viitoare.  

 

Etichete Angela MerkelsummitlideriUniunea EuropeanăBrexitaluminiuoţelRĂZBOI COMERCIAL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live