Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

26 Ianuarie 2017

Un proiect deosebit de important finanţat de Uniunea Europeană vizează colectarea datelor pescăreşti din zona apelor marine româneşti.

UE susţine programele naţionale de colectare a datelor pescăreşti UE susţine programele naţionale de colectare a datelor pescăreşti - Conține audio

george-nuta

Un proiect deosebit de important finanţat de Uniunea Europeană vizează colectarea datelor pescăreşti din zona apelor marine româneşti.

L-am invitat pe domnul Simion Nicolaev, directorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanţa, să ne spună care este scopul acestei cercetări.

AUDIO: Europa verde. EuranetPlus.

Simion Nicolaev: Programul naţional de colectare a datelor pescăreşti este întreprins în fiecare ţară membră a Uniunii Europene, în conformitate cu statutul de funcționare a Uniunii Europene. Politicile în domeniu şi managementul pescăriilor este realizat de către Comisia Europeană. În aceste condiţii, programul naţional de colectare este un instrument important, pe de o parte pentru a identifica elementele esenţiale necesare managementul şi, pe de altă parte, de a identifica acele măsuri conservative pentru speciile care constituie obiectul pescuitului - în cazul nostru - în Marea Neagră.

Reporter: Fără îndoială, este o muncă laborioasă, cu cheltuieli pe măsură; de unde vin banii?
Simion Nicolaev: Programul este finanţat prin autoritatea de management a programului operaţional de pescuit, respectiv programul naţional operaţional de pescuit, şi vizează un număr de specii importante din punctul de vedere al politicilor pescăreşti.

Reporter: Care sunt aceste specii?

Simion Nicolaev: Calcanul şi şprotul. În realitate, noi stabilim şi urmărim colectarea datelor din punct de vedere biologic. Pentru calcan primim anual o cotă de pescuit şi sezoanele de interdicţie, iar în cazul şprotului, captură totală admisibilă.


Etichete uecomisia europeanaeuranetpluseuropa verdeUE susţine programele naţionale de colectare a datelor pescăreştiSimion Nicolaev

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live